Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vrátnika našli mŕtveho. Ležal vedľa plynového ohrievača
Zdielať na

Vrátnika našli mŕtveho. Ležal vedľa plynového ohrievača

PRIEVIDZA / V prievidzskej firme našli mŕtveho 65-ročného vrátnika. Ležal v chodbe vedľa plynového ohrievača. S najväčšou pravdepodobnosťou sa zadusil. Celú noc si ním totiž kúril. Ráno ho našli bez známok života. Hasiči a záchranári sa muža snažili oživiť, ale márne.

Muža našli nehybne ležať v tejto budove na prvom poschodí. Naposledy ho živého videli deň predtým, o tretej popoludní. Muž strážil budovu. Ráno ho však našli ležať na zemi. "V budove našla majiteľka firmy nehybné telo 67-ročného muža, ktorý ležal vedľa plynového žiariča," Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ Trenčín. Žena okamžite zavolala na číslo 112. Hasiči a záchranári boli na mieste veľmi rýchlo. "Naša jednotka po príchode odvetrala priestor, následne muža vyniesla von a poskytla mu resuscitáciu," povedal hasič Štefan Bielik, HaZZ Prievidza.

"Na miesto sme okamžite poslali záchranárov. Muž však už nedýchal a nereagoval. Záchranári začali s oživovaním a lekár musel konštatovať smrť," vyjadrila sa Alena Krčová, hovorkyňa operačného strediska záchranárov. Policajti už začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Hasiči zistili, že v budove nie je takmer žiaden kyslík. "Pri takýchto zariadeniach môže dôjsť k zhasnutiu plameňa a k úniku plynu," povedal Štefan Bielik. Nie je vylúčené, že priestory boli dobre utesnené a plameň spotreboval kyslík. Presnú príčinu smrti ale určí až súdna pitva.

Rovnakým spôsobom zomreli v septembri minulého roka na priehrade v Nitrianskom Rudne dvaja rybári a ich pes. Okolo pol noci vošli do stanu a pustili si plynový ohrievač. Ráno ich našli mŕtvych. "Odporúčam takéto zariadenia používať vo vetraných priestoroch," hovorí Bielik. Ak aj plynové ohrievače máte, podľa hasičov si ich treba dať skontrolovať odborníkom.

Pozrite si archívnu reportáž o inej obeti zadusenia dymom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy