Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hasiči zasahovali pri požiari skladu s liehom. Zásah bol náročný
Zdielať na

Hasiči zasahovali pri požiari skladu s liehom. Zásah bol náročný

BRATISLAVA / V hlavnom meste hasiči mali čo robiť s požiarom skladov s liehom a biokrbmi. Polícia predbežne vyčíslila škodu približne na pol milióna eur. Dôvod požiaru skúma zisťovateľ príčin požiarov.

K požiaru došlo v pondelok krátko po 19:00 na Panónskej ulici. "Na miesto boli vyslané tri posádky hasičov, tri kusy výškovej techniky, postupne dorazila ambulancia hasičského záchranného zboru a protiplynová služba," informuje veliteľ hasičov Marián Bugár. 

Hasiči na mieste zistili, že sa nejednalo o vznietenie bežného alkoholu, ale liehovín, ktoré sa pridávajú do biokrbov ako palivo. Požiar zasiahol budovu zariadenia a kedže došlo k silnému zadymeniu, zásah bol veľmi náročný. "Všetko teplo a splodiny horenia sa nahromadili pod strechou , ktorú bolo v nočných mrazivých hodinách potrebné pracne rozoberať a vyhľadávať tak skryté ohniská," vysvetľuje Bugár. 

"Podľa doterajších informácií požiarom bola spôsobená škoda vo výške cca 500 tisíc eur," vraví policajný hovorca, Michal Szeiff. Pri požiari sa ale našťastie nik nezranil. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy