Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajti hľadali nebezpečné látky. Podľa zdroja upozornili aj kolegov v Nemecku
Zdielať na

Policajti hľadali nebezpečné látky. Podľa zdroja upozornili aj kolegov v Nemecku

POPRAD / Pod Tatrami policajti hľadali rádioaktívny materiál. Popradskí kriminalisti spolu s útvarom Prezídia policajného zboru a inými špecializovanými zložkami, zasahovali na viacerých miestach. V byte, v rodinnom dome i v exekučnom úrade.

Vo štvrtok dopoludnia vošli plne vyzbrojení kukláči s kriminalistami do bytu na štvrtom poschodí blízko centra Popradu. V byte v čase razie nikto nebol. Policajti začali dôkladnú prehliadku.

Prehliadky prebiehali aj v Kežmarku. Kukláči zasahovali aj v exekútorskom úrade, kde pracuje exekútorka, ktorá je už niekoľko dní v nemocnici a vo štvrtok sa mala vrátiť domov. Policajti obsadili aj jej dom, v ktorom býva s manželom. 

K popradským kriminalistom sa pridali aj pracovníci kontrolného chemického laboratória. Okrem domu ich zaujímala garáž i osobné auto. Majiteľ domu uviedol, že s tým nemá nič spoločné a prípad sa týka jeho bývalého klienta. Ten podľa informácií TV JOJ mal v minulosti bývať na mieste prvej prehliadky popradských kriminalistov. 

Všetky tri policajné razie sa týkali závažnej trestnej činnosti. "Popradský vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie pre trestný čin nedovolenej výroby a držby jadrových materiálov a rádioaktívnych látok a pre trestný čin legalizácie príjmu z trestnej činnosti," uviedol policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik. 

"Pri prehliadkach pod Tatrami sa nebezpečné látky nenašli. Súčasne sa v tejto veci vykonávali úkony aj v Nemecku," dodal Džobanik. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu mali práve popradskí kriminalisti upozorniť svojich kolegov v Nemecku na nelegálnu činnosť. V Nemecku sa údajne na základe týchto informácií našlo až desať kilogramov rádioaktívnej látky, ktorá sa dá využiť v zdravotníctve alebo na výrobu takzvanej špinavej bomby. 

Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy