Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž sa zabarikádoval v byte a vyhrážal sa, že vyhodí bytovku do vzduchu
Zdielať na

Muž sa zabarikádoval v byte a vyhrážal sa, že vyhodí bytovku do vzduchu

RIMAVSKÁ SOBOTA / Jedno zo sídlisk v centre Rimavskej Soboty obsadili všetky záchranné zložky a dokonca aj kukláči. Jeden z obyvateľov sa totiž vyhrážal samovraždou. Policajti si na pomoc privolali aj vyjednávača.

Štyridsaťročný Peter býva v byte na deviatom poschodí na Malohontskej ulici so svojou mamou, ktorú mal dlhodobo týrať. Jeho vyčíňanie už nedokázala dlhšie znášať, a tak išla na políciu podať trestné oznámenie. Keď policajti prišli pre Petra, aby ho predviedli na výsluch, odmietal spolupracovať. Zabarikádoval sa v byte a vyhrážal sa, že vyhodí panelák do vzduchu. "No aj v minulosti robil problémy," tvrdí jeden z obyvateľov bytovky. 

Na miesto dorazili aj kukláči a hasiči, ktorí ihneď kontaktovali plynárov, aby odpojili plyn. Kukláči sa medzi tým snažili k Petrovi dostať, no ten im odmietal otvoriť dvere a neustále kričal, že si ublíži. Na miesto preto privolali policajnú vyjednávačku, ktorá sa ho od zúfalého činu snažila odhovoriť. Po jej snahe napokon zo svojho konania upustil a dvere otvoril. Vtedy ho kukláči spacifikovali a následne ho policajti odviezli na psychiatrickú ambulanciu do rimavskosobotskej nemocnice.

"Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote v tomto prípade začal trestné stíhanie pre zločin týrania blízkej a zverenej osoby.Po vykonaní procesných úkonov a vznesení obvinenia vyšetrovateľ spracuje podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie," informuje banskobystrická krajská hovorkyňa Mária Faltániová. Podľa informácií TV JOJ nemal Peter takéto skratové konanie po prvýkrát. Už aj v minulosti sa sediac na parapete okna vyhrážal samovraždou. 

Práca policajného vyjednávača je v tákýchto prípadoch dôležitá. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy