Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pobodaný pre maslo. Útočníka už polícia obvinila
Zdielať na

Pobodaný pre maslo. Útočníka už polícia obvinila

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Vlani počas takzvaného maslového ošiaľu muž bodol SBSkára len preto, lebo mu kontroloval tašku s ukradnutým kartónom masla. Rastislav vyviazol bez vážnejšej ujmy, útočníka už polícia obvinila.

Pracovník bezpečnostnej služby Rastislav má už rany zahojené, no spomienky na útok ho sprevádzajú každý deň. "Mám z toho psychickú ujmu, doteraz sa obzerám či ma niekto nechce pichnúť. Dá sa povedať, že to ešte celkom nemám za sebou," hovorí Rastislav. V novembri minulého roku počas služby v jednom z obchodných reťazcov za pokladničnou zónou zastavil podozrivého zákazníka. Predtým si totiž na kamerovom systéme všimol ako si muž do batohu schoval kartón plný masla. SBSkár ho vyzval, aby mu ukázal doklad k nákupu, načo ho muž bodol nožom do hrudníka.

Po takmer dvoch mesiacoch sa polícií podarilo obviniť podozrivého muža. "V súvislosti s Vami uvedeným prípadom bolo dňa 8.1.2018 vznesené obvinenie osobe J.F. za prečin výtržníctva spáchaného závažnejším spôsobom konania a zároveň z prečinu krádeže," hovorí Michal Szeiff, hovorca KR PZ Bratislava. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí väzenie na 6 mesiacov až tri roky.

K nečakanému útoku došlo počas zvýšeného záujmu ľudí o maslo v predsviatkovom období:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy