Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zmizol im milovaný pes. V osade našli už len jeho kožuch
Zdielať na

Zmizol im milovaný pes. V osade našli už len jeho kožuch

UZOVCE / Na východe Slovenska prišla o život 11-ročná sučka. Psa niekto ukradol z dvora chalupy v Uzovciach a po niekoľkých dňoch prišla krutá správa pre majiteľov - zviera zjedli osadníci z Chminianskych Jakubovian. Kožu psa tam našli policajti.

Pes menom Nina bol rasy aljašský malamut. Žila v rodine pána Martina 11 rokov. Zachránili ju pred utratením, keď mala iba 6 týždňov. Pred niekoľkými dňami zmizla z dvora. V koterci, ktorý mala Nina na chalupe po nej ostali misky a jej obľúbená plyšová hračka. Hľadali ju všade. Po okolitých dedinách v lese na plagátoch i na internete. Bez stopy a bez výsledku. "Na aute som prešiel všetky polia, lúky aj lesy, kde sa len dalo dostať terénnym autom," povedal Martin Balog, majiteľ psa.

Majitelia sa dozvedeli krutú správu. Ich psíka našli policajti v jednej osád v okolí Prešova. Domov im však doniesli len to, čo z neho zostalo. "Volala mi žena, že policajti by prišli ukázať len zvyšky, ona by to nezvládla," hovorí Martin Balog. Kožušinu napokon poslali na identifikáciu majiteľom len odfotenú v správe.

"Sú tu takí chudobnejší, ktorí jedia psov. Neviem, odkiaľ ich majú, asi ich chodia kupovať," povedal jeden z členov rómskej obecnej hliadky. Nebohý psík musel pred smrťou trpieť. Kým dovtedy poznal iba ľudskú lásku, na druhý svet odišiel zrejme ako potrava.

Nebolo to len domáce zviera, Nina bola štvornohým členom rodiny. "To nebol pes, to bol člen rodiny nám rovný. My sme 11 rokov neboli na dovolenke, lebo sa nám zdalo byť egoistické ju niekam odložiť, aby sme my mohli ísť k moru," hovorí Martin Balog.

Podľa pána Martina to vyzerá na organizovanú skupinu zlodejov. Dokonca si myslí, že tí, ktorí im psa zabili, sú iba konzumenti.  "Polícia zatiaľ tento prípad vedie ako priestupok voči majetku. Nakoľko majiteľ nevyčíslil škodu, v prípade, že presiahne zákonnú hranicu, bude vec prekvalifikovaná na trestný čin," povedal Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov. Za relevantné informácie a stopy, ktoré povedú k dolapeniu páchateľov sľubuje majiteľ nebohého psa 500 eurovú odmenu.

Pozrite si archívnu reportáž o psovi, ktorého údajne zabil sused jeho majiteľa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy