Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Plamene z horiaceho domu zobudili aj susedov. Jeho majiteľ bol na ceste do vedľašej dediny
Zdielať na

Plamene z horiaceho domu zobudili aj susedov. Jeho majiteľ bol na ceste do vedľašej dediny

NIŽNÁ JABLONKA / Plamene v noci spálil rodinný dom v Nižnej Jablonke. Muž, ktorý v ňom býval, sa krátko po vypuknutí požiaru vybral peši do vedľajšej dediny. Polícia ho podozrieva z úmyselného podpálenia. Muž žil v dome sám, jeho príbuzní sú podľa susedov v zahraničí.

Horieť začalo okolo tretej nad ránom. Šľahajúce plamene zobudili aj susedov oproti. "Plamene boli veľké, veď tu boli hasiči, dve autá," uviedol sused. Zhorelo úplne všetko, z domu zostali len holé múry.

Strecha aj zariadenie v dome zhorelo úplne do tla. Muža, ktorý v dome býval našli policajti na ceste do vedľajšej dediny. Po vypuknutí požiaru sa tam vybral peši. Zatiaľ nie je jasné, čo sa pred požiarom v dome odohralo. Polícia ale muža podozrieva z úmyselného podpálenia. To, že k požiaru zrejme došlo cudzím zavinením potvrdil aj zisťovateľ príčin požiarov. "Zisťovateľom príčin požiaru z OR HaZZ Humenné nebolo vylúčené cudzie zavinenie," uviedol policajný hovorca v Prešove Daniel Džobanik.

Muž napokon skončil v putách. Neskôr si ho prevzali privolaní záchranári. "Podozrivý zo založenia požiaru bol prevezený do nemocnice na psychiatrické oddelenie," uviedol Džobanik. Na mieste zasahovali hasiči z Humenného a zo Sniny. "Poverený príslušník policajného zboru Koškovce začal trestné stíhanie pre prečin poškodzovanie cudzej veci. Podozrivý zo založenia požiaru bol prevezený do nemocnice na psychiatrické oddelenie," povedal Džobanik. 

Na východnom Slovensku horelo aj v pondelok na strednej škole. Študentov museli evakuovať. Prekvapujúce je, že horelo v kabinete slovenského jazyka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy