Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kamionista ignoroval výzvy policajtov. Museli použiť slzotvorný sprej
Zdielať na

Kamionista ignoroval výzvy policajtov. Museli použiť slzotvorný sprej

RUŽOMBEROK / Dramatickú situáciu zažili ružomberskí policajti. Pri bežnej kontrole kamióna sa vodič zamkol v kabíne a odmietal s nimi komunikovať. Po niekoľkých výzvach policajti napokon rozbili na ťahači okno a použili slzotvorný sprej.

Pozornosť policajnej hliadky upútal neosvetlený kamión, ktorý vychádzal z Ružomberka v smere na Martin. Kamionista spočiatku na výzvy policajtov, aby zastavil, vôbec nereagoval. Za Černovou ale poslúchol a kamión odparkoval za krajnicou. Keď policajti prišli k ťahaču, našli zamknutú kabínu. Nič ale nenasvedčovalo tomu, žeby vodič stihol ujsť.

Pre istotu policajti skontrolovali aj okolie kamióna, čo ich len ubezpečilo v tom, že vodič je stále vo vnútri. Na ich opakované výzvy aby otvoril a vystúpil, nereagoval. "Z uvedeného dôvodu policajti použili donucovacie prostriedky. Obrannou tyčou rozbili okno na spolujazdcových dverách a použili aj slzotvorný plyn. Následne už obvinený muž reagoval na výzvy policajtov, vypol motor a opustil priestor vozidla," uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Počas následnej kontroly podrobili vodiča dychovej skúške a zistili dôvod jeho podivného správania. Nafúkal viac ako dve promile. Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a na mieste mu zadržali vodičský preukaz. "Vyšetrovateľ obvinil 35-ročného Martina, občana Českej republiky, z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na dva roky až päť rokov," povedal Moravčík.

Kamión strážili, až kým si poň neprišiel náhradný vodič.

Pozrite si aj archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy