Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Brutálna vražda dvojčiat v Česku. Zakrvavený brat utekal o život cez celú obec
Zdielať na
Krimi

Brutálna vražda dvojčiat v Česku. Zakrvavený brat utekal o život cez celú obec

POČÁTKY / V českej obci Počátky neďaleko českej Jihlavy dobodal 26-ročný Pavol svojich dvoch bratov, dvojičky, vo veku 17 rokov. Tretieho, 27-ročného brata vážne zranil. Ten sa napokon dokázal zachrániť, z domu utiekol a zavolal pomoc.

K vražde v jednom z rodinných domov v obci Počátky došlo zrejme v sobotu okolo 21:00. Dvadsaťšesťročný Pavol, ktorý sa podľa miestnych niekoľkokrát liečil s psychickými problémami a zrejme aj s drogovou závislosťou. Sedemnásťročné dvojičky jeho vyčíňanie neprežili, ich o desať rokov starší brat ale dokázal uniknúť. Podľa informácií portálu Blesk.cz dobehol k miestnej hasičskej stanice, odkiaľ sa mu podarilo privolať pomoc. V tom čase už ale boli jeho bratia mŕtvi. Mladík, ktorý bol dobodaný a celý od krvi, musel dedinou ubehnúť asi 200 metrov, aby si zachránil život.

Pohľad na miesto činu bol podľa svedkov desivý. "V byte bol strašný bordel, rozhádzané veci a všade krv," povedal jeden zo susedov. Policajti útočníka zadržali neďaleko miesta činu. 

Podľa informácií Blesku sa muž po zadržaní policajtom k činu priznal a opísal aj celý priebeh vraždy. "Je stíhaný ako obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného na viacerých osobách," povedal kriminalista Pavel Kubiš. V minulosti bol tento muž už dvakrát súdne trestaný.

Na telách obetí aj zraneného bola bodná rana a rezné poranenia. "Ako vražedná zbraň sa pravdepodobne javí kuchynský nôž," uviedol Kubiš. Motív útočníka zatiaľ nie je známy, znalci budú ešte preverovať duševný stav 26-ročného Pavla. Podľa miestnych žila s bratmi v dome aj matka, ktorá nebola v čase tragédie doma. "Každý piatok sem za ňou jazdil jej priateľ, zrejme je teraz u neho," myslí si sused.

Za bratovraždy hrozí mužovi 15 až 20 rokov, prípadne výnimočný trest. Súd na neho v utorok uvalil väzbu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy