Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mafiánsky boss si objednal vraždu svojej dcéry, zamilovala sa do policajta
Zdielať na

Mafiánsky boss si objednal vraždu svojej dcéry, zamilovala sa do policajta

Archívne video

RÍM / Boss sicílskej mafie Pino Scaduto si objednal vraždu svojej vlastnej dcéry. Zamilovala sa totiž do policajta a otec si myslel, že ho udala. K činu nakoniec nedošlo. Syn ktorého chcel mafián vraždou poveriť, otcov príkaz odmietol vykonať.

Scaduta, kmotra zo sicílskeho mesta Bagheria ležiaceho východne od Palerma, z väzenia prepustili v apríli. Svoje zadržanie pripisoval podľa vyšetrovateľov svojej dcére kvôli jej vzťahu s policajtom. Dnes bol znovu zatknutý spolu s 15 ďalšími členmi svojho klanu z Bagheria. Všetci boli obvinení zo spolčovania mafiánskeho typu a vydierania miestnych podnikateľov.

Počas vyšetrovania vyšlo najavo, že Scaduto po prepustení svojmu synovi Paolovi volal a chcel po ňom, aby neposlušnú setru zabil. "Z tvojej sestry sa stala bonzáčka," povedal počas telefonátu. "Ja to neurobím, ty si otec, urob to sám. Prečo si mám nasekať problémy ja? Mám ešte len tridsať," odpovedal syn otcovi. Predmetnú vetu Paolo citoval svojmu kamarátovi počas telefónneho rozhovoru, ktorý odpočúvala polícia.

Scaduto teda o vykonanie činu požiadal inú osobu, ale aj tá to odmietla s odvolaním sa na to, že sa jedná o rodinnú záležitosť.

"Dnes bol zatknutý mafiánsky boss, ktorý chcel nechať zavraždiť svoju vlastnú dcéru kvôli jej vzťahu s veliteľom talianskej polície," komentoval prípad minister zahraničných vecí Angelino Alfano. "Mafiáni seba samých definujú ako mužov cti. Kam sa ich česť podela, keď dokážu objednať aj smrť vlastného dieťaťa?" položil rečnícku otázku minister.

Pápež František v minulosti talianskych mafiánov varoval, že skončia v pekle. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy