Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pri vyšetrovaní na pacientku spadol röntgen. Zraneniam podľahla
Zdielať na

Pri vyšetrovaní na pacientku spadol röntgen. Zraneniam podľahla

ÚSTÍ NAD LABEM / Až neuveriteľná tragédia sa stala dnes v nemocnici v českom Ústí nad Labem. Na pacientku pri vyšetrení spadol rentgen. Osemdesiat ročná žena na mieste zomrela. Ako sa také niečo mohlo stať, zisťovali kolegovia z FTV Prima.

Pri banálnom vyšetrení pľúc na pacientku spadol kus röntgenového prístroja. Pre zranenia, žiaľ, žena zomrela. K nehode došlo v hlavnej budove nemocnice. "V doobedných hodinách nám oznámili úmrtie osemdesiatročnej pacientky na oddelení röntgenu Masarykovej nemocnice. Prípad si prevzala služba kriminálnej polície a vyšetrovania," informovala hovorkyňa polície Veronika Hyšplerová.

Na pacientku vraj mala spadnúť uvoľnená pojazdná súčasť prístroja, ktorá váži niekoľko desiatok kilogramov. Aj napriek snahe lekárov sa ženu nepodarilo zachrániť. Zomrela priamo na mieste. Prístroj je pritom iba dva a pol roka starý a v záruke. Prečo sa nešťastie stalo, je teda záhadou. Denne vyšetril  asi stovku pacientov. "Nevieme si to vysvetliť. technická kontrola prebehla v júni," vysvetľuje riaditeľ nemocnice Josef Liehne. Ďalšie informácie z dôvodu vyšetrovania polícia zatiaľ neposkytla. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy