Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTO: Prípad streľby na rodinný dom objasnili. Poznajú aj motív
Zdielať na

FOTO: Prípad streľby na rodinný dom objasnili. Poznajú aj motív

POHRONSKÁ POLHORA / Obvinení výtržníci, ktorí strieľali na rodinný dom v Pohronskej Polhore použili samopal vzor 58. Po nočnom útoku ho rozobrali a ukryli v senníku pri rodinnom dome jedného z páchateľov. Nešlo o extrémizmus ani rasový motív

Polícia vo štvrtok potvrdila, že muži boli pod vplyvom alkoholu. Popíjali najprv v krčme, potom sa presunuli do domu jedného zo zadržaných mužov. Samopalom vzor 58 sa chcel obvinený muž pochváliť a tak ho priniesol do auta, na ktorom sa potom vybrali do Pohronskej Polhory.

Namierené mali do miestnej osady, kde sa chceli stretnúť s rómskymi dievčatami a zviesť ich. Keď tam ale nepochodili, vytiahol 24-ročný Martin samopal a päťkrát vystrelil na rodinný dom, v ktorom práve spala rodina s piatimi deťmi. Nikomu sa našťastie nič nestalo. "To ešte v živote sa tu nestalo, za 16 rokov čo tu bývam," vraví obyvateľ osady.

Dom si vybrali úplne náhodou, chceli iba na seba upútať pozornosť, hneď po streľbe ušli. Do 24 hodín už ale mali na rukách putá. Strelec, 24-ročný Martin, bol už raz trestaný za výtržníctvo, ďalší z nich, 26-ročný Stanislav, bol dokonca šesťkrát súdne trestaný. Obaja muži sú už vo väzbe. Tretí muž, ktorý s nimi sedel v aute je momentálne v pozícii svedka.

Najčítanejšie správy