Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Sudca vyhovel žiadosti a Nishita, obvineného z vraždy, poslal do väzby
Zdielať na

Sudca vyhovel žiadosti a Nishita, obvineného z vraždy, poslal do väzby

BRATISLAVA / Kukláči v utorok predviedli na súd 37-ročného Nishita, ktorého polícia obvinila zo zabitia 37-ročného Branislava. Sudca rozhodol o jeho zobratí do väzby.

Nishit, ktorý je pôvodom z Indie predviedli na súd kukláči. Na rukách mal putá. Hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak v utorok poobede potvrdil, že sudca vyhovel žiadosti o vzatí do väzby obvineného 37-ročného muža. "Okresný súd Bratislava I vzal obvineného do väzby z dôvodov takzvanej útekovej väzby, to je, že by mohol utiecť alebo sa vyhýbať trestnému konaniu."

Proti rozhodnutiu sudcu o vzatí do väzby podal sťažnosť nielen obvinený, ale aj prokurátor. Verí, že sú ešte dôvody pokračovacej väzby. "Je dôvod domnievať sa, že môže v tejto agresívnej činnosti pokračovať," vysvetľuje prokurátor Šúrek. To znamená, že by napríklad mohol dokonať svoj skutok voči 33-ročnému Ukrajincovi a zabrániť mu vo svedectvu. To bude pravdepodobne kľúčové pre políciu práve proti obvinenému Nishitovi.

Prísna ochrana

Mimoriadne policajné opatrenia súviseli zrejme s predchádzajúcou agresivitou obvineného pri zadržaní, ale aj z obavy, aby sa nenaplnili indície z možnej pomsty pri jeho predvádzaní pred sudcu. 

V nedeľu polícia obvinila Nishita z vraždy a z ťažkého ublíženia na zdraví. Po štyroch bodných ranách nožom do oblasti krku vykrvácal cez víkend neďaleko Hviezdoslavovho námestia 37-ročný Branislav. Zranený po útoku je aj jeho 33- ročný kamarát z Ukrajiny. Motívom konfliktu mal byť spor o taxík. Po približne 45 minútach páchateľa polícia zadržala neďaleko Michalskej ulice.

Kým je obvinený

V roku 2004 sa zosobášil so Slovenkou a majú spolu dve malé deti. V roku 2015 získal slovenské občianstvo a pracuje v nadnárodnej IT firme s centrálou v Bratislave ako projektový manažér. Obvinený údajne stále popiera, že by útočil.  Vzhľadom na súbor doteraz zadovážených dôkazov sa dá očakávať, že sa Nishit na slobodu zrejme nedostane.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy