Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Útočník dobodal v centre Bratislavy dvoch mužov. Jeden zraneniam podľahol
Zdielať na

Útočník dobodal v centre Bratislavy dvoch mužov. Jeden zraneniam podľahol

BRATISLAVA / V centre hlavného mesta, pred nemeckou ambasádou na Hviezdoslavovom námestí, došlo v noci z piatka na sobotu k vražde. Podľa prvotných informácií išlo o spor pred zábavným klubom, pri ktorom muž vytiahol nôž a začal bodať.

Pri útoku smrteľne poranil 37-ročného Branislava B. Na mieste mu pomáhalo niekoľko mužov, snažili sa mu zastaviť krvácanie z krku. "Muž utrpel ťažké bodno-rezné poranenia nezlúčiteľné so životom. Záchranári sa ho na mieste pokúšali oživiť, žiaľ, bezúspešne," povedala Alena Krčová, hovorkyňa operačného strediska záchranárov. Ďalší muž mal poranenú tvár, po ošetrení ho záchranári previezli do nemocnice.
Druhý muž pôvodom z Ukrajiny, ročník 1984, skončil po útoku s poraneniami v oblasti tváre v nemocnici. K incidentu prišlo o štvrť na tri  v noci na ulici medzi ambasádou Nemecka a bývalým hotelom Danube. Vražde údajne mala predchádzať hádka o taxík.  

Informácie o pôvode muža sa od začiatku rôznili, najprv sa hovorilo o Turkovi, neskôr o Slovákovi. Podľa informácií TV JOJ z policajného prostredia bol útočníkom Ind, ktorý má slovenské občianstvo. Okolie námestia bolo na niekoľko hodín pre verejnosť uzavreté.

Podľa policajných informácií si prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci trestného činu vraždy a pokus ťažkej ujmy na zdraví. Hliadky pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave a hliadky Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I podozrivého muža v krátkom čase vypátrali a eskortovali na príslušný útvar Policajného zboru, kde sú s ním v súčasnosti vykonávané potrebné procesné úkony. Podľa informácií TV JOJ policajti útočníka spacifikovali pod Michalskou bránou, údajne bol v dobrej nálade.

Od kamarátov nebohého, ktorí z pochopiteľných dôvodov nechceli hovoriť na kameru, sme sa dozvedeli, že Branislav bol nekonfliktný človek, ktorý pravidelne hrával futbal za Chorvátsky Grob. Ak došlo počas zápasu k nezhodám, práve on sa snažil vždy situáciu pokojnou formou urovnať. Keď sa jeho kamaráti dozvedeli, čo sa stalo, počas dňa nosili na jeho auto kvety a zapaľovali mu sviečky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy