Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Muž upozornil policajtov v civile na agresívnu jazdu bliknutím. Vytiahli na neho zbraň
Zdielať na

VIDEO: Muž upozornil policajtov v civile na agresívnu jazdu bliknutím. Vytiahli na neho zbraň

PLZEŇ / Muž s palubnou kamerou bol svedkom toho, ako sa snaží čierny Mercedes na mieste so zúženými pruhmi zrejme predísť dodávku s označením invalidov. Nepáčilo sa mu to a na posádku auta 52-ročný Josef V. blikol. Následne ho predbehli, pustili maják za sklom a na križovatke zablokovali. Po vystúpení z auta ho začali vulgárne urážať a dokonca vytiahli aj zbraň.

Ešte počas jazdy, keď chcela posádka muža prinútiť zastaviť, si od nich cez okno pýtal gestami aj slovne policajný preukaz. Ten mu ukázali napokon až po tom, čo sa situácia vyhrotila na mieste, kde muža prinútili zastaviť. Vulgárne mu nadávali, vytiahli a zbraň a podľa všetkého mu vyrazili aj mobilný telefón z ruky. Napadnutý muž tvrdí, že chcel volať tiesňovú linku. Tvrdí aj to, že ho uderili aj do tváre a stále na neho mierili zbraňou. Médiám to povedal jeho právnik, ktorý na policajtov podal trestné oznámenie.

Polícia prípad preverila a vec postúpila na disciplinárne konanie, napadnutému vodičovi zaslali list s ospravedlnením. "Predmetné pochybenie bolo ojedinelé a v súčasnosti boli prijaté také opatrenia, aby k podobnému konaniu už v budúcnosti nedochádzalo. Za predmetné správanie sa Vám ospravedlňujeme," zaznelo v liste, uvádza denník blesk.cz. Mimo službu však agresívnych policajtov nepostavili. Prihliadajú aj k tomu, že v minulosti ešte žiadny problém nemali a nikdy voči nim nebolo vedené disciplinárne konanie.

Právnik napadnutého pána Josefa tvrdí, že jeho klient bol po celú dobu v kontakte s linkou 112 a napokon išiel na policajné oddelenie. "Tam mu pod nátlakom poradili, aby nechal celú udalosť tak, že sa jedná o vysoko postavených dôstojníkov tajnej polície," povedal advokát napadnutého muža, Ronald Němec. Zásah policajtov kritizoval aj český minister vnútra, Milan Chovanec, ktorý si žiada zverejnenie výsledkov vyšetrovania. "Zo zverejnených záznamov je evidentné, že takto sa policajt nesmie správať," povedal minister Chovanec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy