Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Lupič prepadol obchod. Na zem ho zložili dvaja čiperní seniori
Zdielať na

Lupič prepadol obchod. Na zem ho zložili dvaja čiperní seniori

ŠURANY / Lupič so zbraňou nemal v obci Šurany v okrese Nové Zámky proti presile žiadnu šancu. Na zem ho zložili dvaja čiperní dôchodcovia. Potom, ako prepadol obchod, sa seniori pustili do útoku a páchateľovi nič nedarovali.

Pokojné predpoludnie v malých potravinách v Šuranoch sa po príchode neznámeho zákazníka zmenilo v drámu. Muž v šiltovke sa najprv tváril, akoby nakupoval, potom na majiteľku vytiahol pištoľ. "Vošiel dovnútra človek, ktorý so zbraňou v ruke pýtal peniaze. Manželka na mňa zakričala, vyšiel som von, otočil na mňa pištoľ," opisuje situáciu Marián Kozlík, majiteľ potravín.

Obaja šesťdesiatnici reagovali priam neuveriteľne. Pani Katka sa najprv sa snažila lupičovi, ktorý na ňu namieril zbraň dohovoriť, keď ju však obrátil na manžela, v zlomku sekundy konala.  "Ona je energická, takže tu si na ňu každý musí dávať pozor, ako na mňa namieril, ona odtiaľto sa vrhla po ňom," hovorí Marián Kozlík.

Neznámy pochopil, že jedinou šancou je útek, ale ani ten mu nevyšiel. Vo dverách vrazil do zákazníka, obaja padli a manželia už muža, ktorý sa im vyhrážal so zbraňou v ruke, nepustili. A to ešte nemohli tušiť, že to bola len plynová pištoľ. "Človek si to až teraz uvedomí, po dvoch - troch hodinách, až teraz začína tá nervozita stúpať, keby nebol išiel zákazník, zas nám ujde," hovorí Marián Kozlík.

Pani Katarína totiž už mala podobnú skúsenosť,  lupič na ňu mieril zbraňou v ich obchodíku už aj pred desiatimi rokmi. "Aj vtedy mu chcela zobrať, ako teraz, bila sa s ním, tu bolo krvi ako po zabíjačke, vtedy to horšie dopadlo, zranená bola vtedy," spomína Marián Kozlík.

Páchateľ vtedy ušiel. Tentoraz ho aj s pomocou zákazníka, taktiež dôchodcu, už nepustili. "Pustite ma, pustite ma – hovorím nepustím ťa! Načo si vytiahol pištoľ, ja som nechcel, už vtedy bol hrdina," hovorí Kozlík. Štyridsaťštyriročného lupiča si nakoniec polícia odviezla. "Muža z okresu Levice obmedzili na osobnej slobode, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. V zmysle trestného zákona hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," povedala hovovrkyňa KR PZ Nitra, Božena Bruchterová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy