Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Na miesto, kde bol nožom zavraždený Branislav (37), prišli jeho kamaráti
Zdielať na

Na miesto, kde bol nožom zavraždený Branislav (37), prišli jeho kamaráti

BRATISLAVA / Polícia po vyšetrovaní obvinila 37-ročného muža, pôvodom z Indie, ktorý v centre hlavného mesta pred nemeckou ambasádou nožom napadol dvoch mužov. Jeden z nich zraneniam podľahol.

"Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie a doposiaľ vykonaných procesných úkonov vzniesol vyšetrovateľ Policajného zboru obvinenie z obzvlášť závažného zločinu vraždy v súbehu so zločinom ťažkej ujmy na zdraví 37-ročnému občanovi Slovenskej republiky, pôvodom z Indie," informuje policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Muž mal v noci z piatka na sobotu po hádke napadnúť Branislava. Ten sa po konflikte snažil odísť z klubu a zavolať si taxík, keď v tom obvinený vyšiel za ním von a cielene ho bodol nožom do oblasti krku. Branislavovi, ktorý pracoval ako šéf logistického centra, išiel na pomoc jeho podriadený, pôvodom z Ukrajiny. Aj jeho útočník napadol, žiaľ, svojmu vedúcemu už nevedel pomôcť. 

 "V ranných hodinách bol privezený muž s poraneniami na brade, ktoré mu boli ošetrené. Jeho stav si nevyžadoval hospitalizáciu a po ošetrení bol prepustený do domácej liečby," informuje hovorkyňa bratislavských nemocníc Eva Klisná o stave Ukrajinca. Útok nebol teroristicky motivovaný. Informácie o pôvode muža sa od začiatku rôznili, nejde ale o Araba, alebo Turka. Muž pochádza z Indie, má tiež slovenské občianstvo. Podľa informácií TV JOJ policajti útočníka spacifikovali pri Michalskej bráne asi trištvrte hodiny od útoku, údajne bol v dobrej nálade. 

​​Obvineného Inda zatiaľ umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Policajného zboru v tejto súvislosti zároveň spracuje podnet k podaniu návrhu na väzobné stíhanie obvineného. V prípade preukázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.

Popoludní sa na mieste, kde prišiel o život 37-ročný Branislav, zišli jeho kamaráti a spoluhráči z futbalového klubu, aby sa sním rozlúčili. Položili tam kvety a sviečky. Na rohu, kde naposledy vydýchol si ho prišli uctiť 13 minútovým tichom - číslo 13 nosil Braňo na drese. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy