Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
TIPY A TRIKY: Vyraďte svoje auto dočasne z evidencie, ušetríte stovky eur
Zdielať na

TIPY A TRIKY: Vyraďte svoje auto dočasne z evidencie, ušetríte stovky eur

BRATISLAVA / Ak ste majiteľom napríklad staršieho auta, na ktorom dlhšiu dobu nejazdíte a stojí vám odparkované na dvore. Existuje jeho dočasné vyradenie z evidencie, ktoré vám ušetrí stovky eur.

"Ak ste majiteľom nepojazdného vozidla prípadne z akéhokoľvek iného dôvodu nemôžete v stanovenej lehote absolvovať technickú kontrolu a emisnú kontrolu, odporúčame vozidlo dočasne vyňať z evidencie vozidiel. Vyhnete sa tak zbytočným pokutám. Urobiť tak môžete na príslušnom dopravnom inšpektoráte," povedala hovorkyňa Ministerstva dopravy Zuzana Viciaňová.

Ak svoje vozidlo dočasne vyradíte z evidencie musíte urobiť niekoľko úkonov. Napríklad, odovzdať tabuľky s evidenčným číslom na príslušnom dopravnom inšpektoráte. "Ďalej treba odovzdať doklady od vozidla. To znamená osvedčenie o evidencii. Čiže malý aj veľký technický preukaz. Potom sa na takéto vozidlo technická a emisná kontrola nevzťahuje," doplnila Zuzana Viciaňová. Po vyradení nastanú dve hlavné zmeny. Nemusíte absolvovať emisnú a technickú kontrolu a ušetríte peniaze aj za povinné zmluvné poistenie

Súvisiace články

Najčítanejšie správy