Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Spadol na ňu so stiahnutými nohavicami, keď šiel na toaletu. To je obhajoba muža obvineného zo znásilnenia
Zdielať na

Spadol na ňu so stiahnutými nohavicami, keď šiel na toaletu. To je obhajoba muža obvineného zo znásilnenia

Archívna reportáž

KROMĚŘÍŽ / Naozaj netradičnú, no nie príliš uveriteľnú obhajobu prezentoval na súde 17-krát trestaný muž obvinený zo znásilnenia ani nie 15-ročného dievčaťa. To bolo navyše priateľkou jeho nevlastného syna.

Na súde tvrdil, že nešlo o žiadne znásilnenie. Na dievča mal spadnúť po tom, ako sa ju snažil prekročiť vo chvíli, keď si vyzliekol nohavice, aby si mohol odskočiť. V prípade, že ho súd uzná vinným, hrozí mu až desaťročné väzenie. 

Ako uvádza portál Novinky.cz, muž, ktorý už bol dvakrát trestaný za znásilnenie a jedenkrát pre pokus o znásilnenie, najprv priateľku svojho nevlastného syna nalieval alkoholom, do ktorého zamiešal lieky. Keď ju potom odprevádzal na vlak, asi pol kilometra od stanice využil, že je opitá a vrhol sa na ňu. 

Dievča potom z miesta utieklo a po okolí blúdila, kým nenašla verejný automat, z ktorého zavolala na linku 158 a oznámila, že bola znásilnená otčimom svojho neplnoletého priateľa. Sám obžalovaný pred súdom nezapieral, že by dievčaťu nalieval alkohol. "Bolo mi blbé piť sám," vysvetlil.

Podľa neho sa celá situácia stala inak. Dievča sa mu malo ponúkať, čo on odmietol a keď šiel vykonať potrebu, potkol sa o ňu, pričom už mala stiahnuté nohavice. Potom sa mu mala vyhrážať, že ho udá za znásilnenie. "Utiekla a ja som ju šiel hľadať, ale nenašiel som ju. Pred políciou som sa potom desať dní skrýval. Mal som strach, že pôjdem rovno do väzby a chcel som si ešte vybrať dávky," vysvetlil. 

Verdikt by mal zaznieť v najbližších dňoch. Pred tým ale ešte budú vypovedať ďalší svedkovia a znalci. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy