Jasno
12°
Bratislava
Vyrastal v detskom domove, teraz je podozrivý zo sexuálneho obťažovania chlapca (17)
Zdielať na

Vyrastal v detskom domove, teraz je podozrivý zo sexuálneho obťažovania chlapca (17)

PARTIZÁNSKE / Vo štvrtok mal v Partizánskom muž zlákať do auta mladíka, odviezť ho za mesto a tu fotiť jeho nahé telo. Podľa polície ho dokonca sexuálne obťažoval. Muži zákona ho nakoniec zadržali. V piatok získala televízia JOJ zábery auta, v ktorom viezol svoju obeť.

Rastislavove správanie ľudí v Partizánskom šokovalo. Vyrastal v detskom domove a nakoniec sa ho ujala jedna z tunajších rodín.

"Snažili sa mu pomôcť, dali mu rodinné prostredie, ale žiaľ, niekedy to nevyjde podľa predstáv," myslí si náčelník mestskej polície v Partizánskom Jozef Piterka. 

Problémy mal podľa miestnych aj v minulosti. Tentoraz však jeho konanie všetci jednoznačne odsúdili. Do auta totiž vylákal 17-ročného študenta.

"Pod zámienkou, že mu zabezpečí brigádu, ktorá mala spočívať v jeho fotení. Ten súhlasil a tak si sadli spolu do auta a odišli," vysvetľuje policajná hovorkyňa Elena Antalová. 

Zaviezol ho za mesto. Tu fotil jeho nahé telo do mobilného telefónu a chlapca mal podľa polície sexuálne obťažovať.

"Vyšetrovateľka Odboru kriminálnej polície z Partizánskeho obvinila 37-ročného Rastislava z Partizánskeho zo zločinu výroba detskej pornografie," doplnila Antalová. 

"Nikdy by som si nepomyslel, že sa k niečomu takému uchýli chlapec," neveriacky tvrdí náčelník mestskej polície. 

​Vzali ho do väzby

Páchateľa sa podarilo dolapiť aj vďaka mestským policajtom. Tí identifikovali auto na kamerových záznamoch. Kamery ho zachytili v momente, ako mladíka odváža za mesto. Ten si zapamätal iba farbu auta.

"Bolo auto spozorované a toto pomohlo štátnej polícii, boli tam indície, že sa má pohybovať na modrom vozidle," vysvetľuje Piterka. 

Kriminalisti z Partizánskeho muža v rekordne krátkom čase zadržali. Šokovalo ich zistenie, že má mať údajne žltačku a vírus HIV.

"Obidve ochorenia sú veľmi nákazlivé. HIV sa prenáša pohlavným stykom a krvou," informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Adriana Šimková. 

Policajti momentálne čakajú na rozbory jeho krvi. Páchateľ skončil vo vyšetrovacej väzbe pre obavy z možného pokračovania v trestnej činnosti. Zároveň hrozí mu trest odňatia slobody až na desať rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy