Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pojednávanie kauzy brutálnej bitky pred barom Mariatchi opäť odročili
Zdielať na

Pojednávanie kauzy brutálnej bitky pred barom Mariatchi opäť odročili

NITRA / Na súde v Nitre sa v piatok malo začať pojednávanie v prípade bitky v bare Mariatchi. Ide o kauzu z roku 2013, keď piati holohlaví muži údajne brutálne napadli zákazníkov a aj majiteľa. Hovorilo sa aj o tom, že to bol útok neonacistov. Proces ale museli znova odročiť. Prečo, zisťovala reportérka TV JOJ Diana Pavlisová.

Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

K incidentu došlo ešte pred štyrmi rokmi. Doteraz na súde nebola prečítaná ani len obžaloba. V piatok sa mali útočníci postaviť opäť pred súd, no sudca zas a znova pojednávanie odročil. Jeden z obvinených Boris H. totiž poslal obhajcovi den pred súdom smsk-u, že musel navštíviť pohotovosť, keďže má problém so žalúdočnými vredmi. 

Podobná situácia nastala aj v júni, jeden z obvinených poslal obhajcovi sms správu, že cestuje zo zahraničia a pokazilo sa mu auto. Súd, tak museli aj vtedy odročiť. "To ja ani nebudem komentovať. Som sklamaný, som myslel, že to už prebehne," hovorí Radovan Richtárik, majiteľ podniku, v ktorom skupina holohlavých mužov vyčíňala.  

K bitke došlo pred barom a všetko zaznamenali aj kamery. Muži kopali a bili majiteľa, barmanku a aj zákazníkov. "Oni ma kopali do hlavy, že som stratil vedomie. Tam som padol na chodník a potom ma vtiahli zákazníci do vnútra,"  spomína Richtárik.  Polícia obvinila piatich mužov z prečinu výtržníctva a zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. Šiesty útočník uzatvoril pred tromi rokmi dohodu o vine a treste. 

Ďalšie pojednávanie v tejto kauze bolo vytýčené na 9. októbra. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy