Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dvaja muži a pes sa už z rybačky nevrátili. Udusili sa v stane
Zdielať na

Dvaja muži a pes sa už z rybačky nevrátili. Udusili sa v stane

Nitrianske Rudno - Dvaja rybári z okresu Prievidza sa vybrali na rybačku k priehrade Nitrianske Rudno. Ešte okolo polnoci ich videli na brehu chytať ryby. Ráno už zo stanu nevyšli.

Keď muži ani po desiatej doobeda nevyšli zo stanu, rybári sa išli pozrieť, čo sa deje. Naskytol sa im nepríjemný pohľad. V stane našli dvoch mŕtvych mužov a psa. "Hovorím, tí voľajako dlho spia. Netrvalo ani dve minúty a kričal, že sú asi mŕtvi. Išiel som tam, varič išiel, som to vyhodil von," hovorí rybár, ktorí kolegov našiel. Naposledy ich videli okolo pol noci. Nahodili si udice a rozhodli sa, že si pôjdu pospať do stanu.

Rybári okamžite zavolali záchranárov. Tí však už mužom nedokázali pomôcť. "V stane pri rybníku sa udusili od plynového variča dvaja muži z Prievidze," povedal Pavol Kudlička, hovorca KR PZ Trenčín. "Sa zohrievali a podcenili to, zrejme išlo málo kyslíka do stanu," myslí si hospodár z MO SRZ Prievidza, Zdenko Čavojčin. "Ono to horelo. Vyhorel im kyslík, oni boli zavretí v tom bivaku," opísal situáciu rybár.

To, že zomreli bez cudzieho zavinenia skonštatoval aj lekár, ktorý nebohých obhliadal. "Je to tragédia, prišli sme o dvoch členov. Treba si dávať pozor, každý rok sa nám stáva, že rybári umrú, si prihrievajú prieckami," hovorí Čavojčin.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy