Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nehoda traktora na východe Slovenska. Z vlečky sa vysypalo 12 tón kukurice
Zdielať na

Nehoda traktora na východe Slovenska. Z vlečky sa vysypalo 12 tón kukurice

HUMENNÉ / Dvanásť ton kukuričnej siláže skončilo medzi cestou a železničnou traťou. Nehoda sa stala, keď z poľa pri Belej nad Cirochou poľnohospodári vyvážali poslednú vlečku s týmto nákladom. Nasledovala záchranná akcia, pre ktorú uzavreli hlavný ťah medzi Humenným a Sninou. Pomáhať museli viaceré ťažké mechanizmy.

Tomu sa povie poriadna smola. Celý deň vyvážali kukuričnú siláž bez problémov a toto mala byť jedna z posledných várok. Skočila však vysypaná v priekope. 

"Traktor s vlečkou vychádzal z poľa, dosť blízko krajnice, mokrá, slabá bola, tak ho stiahlo," opisuje situácie mechanizátor firmy zo Stakčína Ján Šafo. 

A navyše hneď smerom k železničnej trati. Prístup k vlečke tak bol iba z jednej strany. Navyše bola plne naložená. Na sebe mala 12ton kukuričnej siláže. Pomáhať musli naraz viaceré ťažké mechanizmy. No pozrite sa, pri prvom pokuse jedno z lán zlyhalo.

"Problém je, že siláž zostala na tej korbe. Keby bola korba prázdna... inak by sme z druhej strany pristúpili do vlečky," dopĺňa Šafo. 

Chlapi tam museli najprv náklady vysypať a potom sa vlečku z priekopy pokúsili vytiahnuť znova.

Počas vyťahovania vlečky museli v tomto úseku hlavný ťah medzi Humenným a Sninou uzavrieť, a to v obidvoch smeroch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy