Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
VIDEO: Polícia zadržala troch lupičov, ktorí prepadli poštové auto a čerpaciu stanicu
Zdielať na

VIDEO: Polícia zadržala troch lupičov, ktorí prepadli poštové auto a čerpaciu stanicu

TRENČÍN / Dva roky po nich pátrali, kým ich konečne chytili. Polícia informuje na svojom profile o zadržaní troch lupičov, ktorí mali so samopalmi v rukách prepadnúť vodiča poštárskeho auta a personál čerpacej stanice. Dokopy mali ukradnúť viac ako 70 tisíc eur. Ak ich budú súdiť ako organizovanú skupinu, hrozí im až doživotie.

Akcia mala krycí názov Hazuka. Puta nasadili mužom s bohatou kriminálnou minulosťou, pričom nešlo o žiadnych mladíkov."Policajti z Útvaru osobitného určenia v spolupráci s kolegami z KR PZ v Trenčíne a Žiline zadržali troch mužov, ktorí majú mať na svedomí prepadnutie poštového vozidla a čerpacej stanice," informovala polícia na svojej stránke.

Zatiaľ ich obvinili z dvoch lúpeží a z nedovoleného ozbrojovania. Pri celkovo trinástich domových prehliadkach totiž u nich našli obrovský arzenál zbraní, ktorý sa údajne chystali použiť pri ďalších lúpežiach.

Premyslené lúpeže

V polovici júna prepadli poštové auto v Hornom Sŕní. Lupiči vtedy vzali viac ako 34 tisíc eur a ušli do neďalekých hôr smerom do Českej republiky. Už o necelý mesiac sa pustili do akcie znovu. Polícii vtedy dali poriadne zabrať. Najprv podpálili tri policajné auta, aby odlákali ich pozornosť. Zatiaľ čo hasiči a policajti dokumentovali miesto činu, páchatelia sa presunuli o pár kilometrov ďalej k čerpacej stanici. Úmyselne narazili autom do odstaveného kamióna a vylákali tým obsluhu von. A to už sa lupiči chytili svojej príležitosti, čerpaciu stanicu obrali vtedy o viac ako 40 tisíc eur. 


Všetkých troch obvinených mužov po rozhodnutí okresného súdu eskortovali do väznice v Ilave, kde by si mali počkať na začiatok procesu. Ak ich budú súdiť ako organizovanú skupinu, hroziť im budú až doživotné tresty.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy