Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dramatický prepad čerpacej stanice. Ukradli viac ako 40 tisíc eur
Zdielať na

Dramatický prepad čerpacej stanice. Ukradli viac ako 40 tisíc eur

TRENČÍN / Policajtom z národnej kriminálnej agentúry v noci z nedele na pondelok niekto podpálil tri služobné autá. Vyzerá to tak, že páchatelia chceli odlákať ich pozornosť a zamestnať hliadky. O pár kilometrov ďalej totiž prepadli čerpaciu stanicu. Auto, ktoré pri lúpeži použili, potom pustili do kanála Váhu.

O premyslenom pláne môžu hovoriť lupiči z Trenčína. O pol jednej v noci začali v mestskej časti Sihoť horieť tri autá. Tie patria policajtom z národnej kriminálne agentúry. Niekto ich podpálil úmyselne. Okamžite a tam zbehli nielen hasiči, ale aj policajti.

Zatiaľ čo hasiči a policajti dokumentovali miesto činu, páchatelia sa presunuli o pár kilometrov ďalej. Po príchode na miesto autom na ktorom prišli, zámerne narazili do odstaveného kamióna. Takýmto spôsobom chceli von vylákať obsluhu. Páchatelia boli dokopy traja. Jeden zabával predavača a vošli do predajne čerpacej stanice. Podľa informácií TV JOJ z prostredia polície mali obaja na hlavách kukly. Jeden z nich držal v ruke krátku zbraň a druhý samopal. Žiadali peniaze. "Takú brigádničku tu máme, ešte sa triasla. Pýtal som sa aj niečo zobrali? Že peniaze. Asi všetko, čo mali v kase," povedal vrátnik. 

Možno ide o známu skupinu

Páchatelia vzali trezor, v ktorom bolo údajne 30 tisíc eur a zmocnili sa tržby. V ich rukách malo skončiť viac ako 40 tisíc eur. Nie je vylúčené, že ide o partiu, ktorá vyčíňa v okolí Trenčína niekoľko mesiacov. Na svedomí má viacero ozbrojených lúpeží. Naposledy v polovici júna prepadli poštové auto v Hornom Sŕní. Lupiči vtedy vzali viac ako 34 tisíc eur a ušli do neďalekých hôr. "Momentálne prebiehajú procesné úkony. Daná vec je v štádiu vyšetrovania,"  informoval hovorca polície Pavol Kudlička. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy