Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hasiči zasahovali pri prevrátenej cisterne, unikali z nej prevádzkové kvapaliny
Zdielať na

Hasiči zasahovali pri prevrátenej cisterne, unikali z nej prevádzkové kvapaliny

TURČIANSKE TEPLICE / Napoludnie sa na horskom prechode Šturec prevrátil maďarský kamión, ktorý mal podľa prvotných informácií prevážať tony nebezpečnej látky. Pri udalosti sa na bok prevrátila cisterna a vo vnútri ostal zakliesnený vodič. Hasičom sa ho po pár minútach podarilo z auta vyslobodiť.

Mimoriadna situácia a zakliesnený maďarský vodič postavil na nohy všetky záchranné zložky.  Cesta medzi Banskou Bystricou a Turčianskymi Teplicami bola uzavretá takmer päť hodín. Vyslobodenie vodiča trvalo niekoľko minút. Následne ho odovzdali do opatery Záchrannej zdravotnej služby. Hasiči na mieste zachytávali unikajúce prevádzkové kvapaliny.

​Maďarský vodič smeroval do Poľska, zrejme šiel prirýchlo a v zákrute sa prevrátil. Z kabíny sa sám dostať nedokázal. Vytiahol ho mladý policajt spolu s hasičmi. 

Pri vyťahovaní cisterny pomáhali aj hasiči so žeriavom, a samozrejme aj odťahová služba. Okrem hasičov z Turca zasahovali aj hasiči z Banskej Bystrice. Išlo o mimoriadnu udalosť, cisterna nebola označená, a teda nebolo jasné, aká látka sa z nej dostala na cestu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy