Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dodávke sa počas jazdy odpojil prívesný vozík, spôsobil vážnu nehodu
Zdielať na

Dodávke sa počas jazdy odpojil prívesný vozík, spôsobil vážnu nehodu

RIMAVSKÁ SOBOTA / Pri Rimavskej Sobote sa stala vážna nehoda. Dodávke sa počas jazdy odpojil prívesný vozík a rútil sa na oproti idúce auto. Vodič zostal po zrážke zakliesnený a s vážnymi zraneniami ho letecky previezli do nemocnice.

Hasiči a záchranári sa snažili 56-ročného Petra bezpečne dostať zo zdemolovaného auta. Podľa kamaráta zraneného muža, mu dali záchranári najprv na krk takzvaný golier, aby ho stabilizovali. Aby ho z auta vytiahli, museli ho z auta vystrihnúť.

"V čase príjazdu na miesto udalosti sa vo vozidle nachádzala zakliesnená jedna osoba, ktorú sme vyslobodili pomocou špeciálneho vyslobodzovacieho náradia," uviedol veliteľ zásahu hasičov Milan Polák.

Prívesný vozík

Muž z Rimavskej Soboty smeroval aj so svojim kamarátom do Rimavských Janoviec. Oproti nim išla dodávka, zrazu sa na nich spoza nej vyrútil príves. Vodič osobného auta mal iba pár sekúnd na to, aby zareagoval. Strhol síce volant, no zrážke už nezabránil.
Prázdny prívesný vozík trafil vodičovu stranu vozidla, auto sa potom ešte aj prevrátilo. Vodič zostal po náraze bezvládne sedieť za volantom, spolujazdec vyšiel bez jediného škrabanca.

Zasahoval vrtuľník

"Vodič osobného auta mal otvorenú ranu na hlave a poranenú krčnú chrbticu," upresnila hovorkyňa záchranárov Jana Galera Matúšová.

Vzhľadom na vážne zranenia zdravotníci privolali kolegov z leteckej záchrannej služby, ktorí ho transportovali do banskobystrickej nemocnice. Rozsah jeho zranení nie je známy. Vodič dodávky sa k nešťastiu vyjadriť nechcel. Nevie si však vysvetliť, prečo sa mu vozík počas jazdy odpojil. Podľa policajnej hovorkyne Petri Kováčikovej, do vyšetrovania budú pribratí aj znalci z odboru cestnej dopravy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy