Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Trest pre statika, ktorého časť budovy sa zrútila, je už právoplatný
Zdielať na

Trest pre statika, ktorého časť budovy sa zrútila, je už právoplatný

BRATISLAVA / Vráťme sa teraz k prípadu zrútenia časti budovy Trinity v Bratislave. Trest pre statika Jána Tomčániho, ktorého súd už potrestal, je právoplatný. A to vďaka prokuratúre, ktorá nakoniec stiahla odpor voči trestnému rozkazu. Naposledy sa tak tento statik postavil pred sudcu na jar, keď sa ale hlavné pojednávanie ani nekonalo.

Jarné pojednávánie musel sudca odročit, pretože jeden z poškodených nedostal spis. Hlavné pojednávanie tak malo pokračovať v utorok. Ani to sa ale nakonec nekonalo. Prokurátor totiž nakoniec stiahol svoj odpor voči rozhodnutí Okresného súdu zo začiatku tohto roka, kedy už senát statika uznal vinným z prečinu všeobecného ohrozenia.

"OS Bratislava II uznal obžalovaného Ing. Jána Tomčániho vinným z prečinu všeobecného ohrozenia a odsúdil ho k trestu odňatia slobody vo výmere 30 mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní 5 rokov," infirmuje hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak. Statik, ktorý už je aktuálne na dôchodku podľa uloženého trestu nesmie niekoľko rokov vykonávať svoje povolanie.

"Zároveň mu uložil trest zákazu činnosti spojený s výkonom povolania v odbore stavebníctva na dobu 6 rokov," dodáva Adamčiak. Pred necelými tromi mesiacmi, keď Ján Tomčáni odchádzal z budovy súdu po jednaní, ktoré ani nezačalo, vinu za zrútenie budovy popieral.

Pred novinármi tiež poprel, že by bolo jeho chybou to, že sa museli vysťahovať nájomníci z Apollo Biznis Centra v Bratislave a majitelia bytov v problémovej bytovke v Piešťanoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy