Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Súd s obžalovaným statikom z kauzy Trinity odročili
Zdielať na

Súd s obžalovaným statikom z kauzy Trinity odročili

BRATISLAVA / Statik Ján Tomčáni sa bude musieť pred súd postaviť opäť. Po rozsudku, s ktorým nesúhlasil prokurátor sa jeho ďalšie pojednávanie odročilo preto, že jeden z poškodených nedostal spis.

Prednedávnom padol rozsudok v prípade pádu strechy časti rozostavaného komplexu Trinity z roku 2012. Prokurátor však s rozsudkom nesúhlasil a Tomčáni sa postaví pred súd opäť. 

Rozostavaná päťposchodová budova sa zrútila v prvý deň letných prázdnin ešte v roku 2012 po ôsmej hodine ráno. Šťastie bolo, že v tom čase nebol nikto v garážach ani vo wellnese. Problém bol v zaťažení strechy zeminou, s ktorým statika údajne nepočítala. 

Statik Ján Tomčáni dostal 30 mesačné väzenie s podmienečným odkladom na päť rokov. Prokurátor však nesúhlasil a Tomčáni sa tak musel pred súd postaviť opäť.

Prvé hlavné pojednávanie však v podstate ani nezačalo. "Jeden z poškodených nedostal spis, takže to muselo byť odročené," povedal sudca okresného súdu. 

Obžalovaný statik povedal, že je mu to ľúto, no vinu za zrútenie garáží a wellnesu odmieta: "Moje výpočty boli dobré."

Komplex Trinity nie je jedinou problémovou stavbou statika. Okrem toho sa totiž 50 ľudí v Piešťanoch muselo vysťahovať z bytovky, v ktorej začali praskať steny. Apollo Business Centrum nájomníci už tiež kvôli statike vyprázdnili. 

Obžalovaný Tomčáni sa pred sudcu postaví opäť za necelé tri mesiace. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy