Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Róberta (20), ktorý šialenou jazdou zavinil smrť 54-ročnej chodkyne, obvinili
Zdielať na

Róberta (20), ktorý šialenou jazdou zavinil smrť 54-ročnej chodkyne, obvinili

TRNAVA / Mestom vo štvrtok otriasla tragická nehoda, pri ktorej, pre nezodpovednosť mladého vodiča, prišla o život 54-ročná pani Helena. O deň neskôr mladíka polícia obvinila. V jeho prípade je ale veľa priťažujúcich okolností, ktoré ho môžu stáť slobodu na dobre dlho.

Pani Helena si počkala na zelenú a vydala sa ráno pred pol siedmou cez priechod pre chodcov. I keď ona dodržala dopravné predpisy, netušila, že oproti nej sa bude rútiť vodič šialenou rýchlosťou. Róbert zastal so svojim vozidlom po viac ako 150-tich metroch od miesta nárazu.

Vodič pred jazdou pil

Pani Helena utrpela tak vážne zranenia, že by jej ani okamžitý zásah záchranárov nepomohol. Jej telo obrovský náraz skrátka nevydržalo. Mladý Róbert nafúkal viac ako dve promile.  Podľa našich informácií mal už vo svojej krátkej šoférskej praxi niekoľko priestupkov pre prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti. Za usmrtenie môže skončiť aj vo väzení. "Vyšeterovateľ obvinil zo zločinu usmrtenia 20-ročného muža z okresu Trnava. Muž zostáva naďalej v cele policajného zaistenia až do rozhodnutia o jeho väzobnom stíhaní. V zmysle zákona mu hrozí za uvedený skutok 4 až 10 rokov väzenia," informovala o prípade hovorkyňa trnavskej polície Mária Linkešová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy