Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladý vodič zrazil na priechode chodkyňu. Ťažkým zraneniam podľahla
Zdielať na

Mladý vodič zrazil na priechode chodkyňu. Ťažkým zraneniam podľahla

TRNAVA / Nehoda, ktorá sa stala v ranných hodinách v meste Trnava, mala tragické následky. Mladý vodič bol opitý, sadol si za volant a nezastavil na červenú. Cez cestu v tom čase prechádzala 54-ročná pani Helena, ktorú jeho bezohľadná rýchla jazda stála život.

Nehoda sa stala v ranných hodinách v Trnave na Hlbokej ulici, potvrdila polícia. Mladý vodič autom usmrtil 54-ročnú ženu, ktorá prechádzala cez priechod pre chodcov na zelenú. Dvadsaťjedenročný Róbert nerešpektoval na svetelnej križovatke červenú a veľkou rýchlosťou narazil do chodkyne. Okoloidúci ľudia tvrdili, že Róbert išiel obrovskou rýchlosťou a náraz vymrštil pani Helenu do niekoľkometrovej výšky. "Päťdesiatštyriročná žena utrpela zranenia nezlučiteľné so životom, bohužiaľ bola na mieste mŕtva a záchranári jej už nedokázali pomôcť," informoval hovorca záchrannej služby Jozef Minár.

Náraz bol tak silný, že na mieste zraneniam ihneď podľahla. Incident momentálne vyšetruje polícia. Vodičovi pri dychovej skúške namerali 2,1 promile. Auto sa od miesta nárazu zastavilo asi o 150 metrov ďalej. Podľa dopravného psychológa s každou desatinou promile sa chuť riskovať u mladých vodičov zvyšuje. Reakčný čas a s tým spojená brzdná dráha sa znásobujú. Pri dvoch promile si Róbert mohol uvedomiť skazu až po náraze.

Polícia vyzýva najmä mladých vodičov, aby k jazde pristupovali zodpovedne. "Dodržiavať predpisy nie je potrebné preto, či nás policajti nachytajú alebo nie, ale je to preto, aby sme si chránili vlastné životy a životy ostatných účastníkov cestnej premávky," žiada vodičov hovorkyňa trnavskej polície Martina Kredatusová. Róbert zatiaľ obvinený nebol, ale nachádza sa v cele zaistenia, kde pravdepodobne strávi aj noc. Polícia žiada aj svedkov nehody, ktorí ešte nevypovedali, aby sa ohlásili na policajnom čísle 158. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy