Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pri požiari bytu zhorel trojročný chlapec
Zdielať na

Pri požiari bytu zhorel trojročný chlapec

KOŠICE / Koncom februára sa na košickom sídlisku Luník 9 stala tragédia. Pri požiari bytu prišiel o život 3-ročný Sebastián. Dieťa mali nechať rodičia v byte samé, zatiaľ čo oslavovali u susedov .

Požiar podľa vyšetrovania spôsobila sviečka, ktorú mali nechať na skrini. Prokuratúra v týchto dňoch vyšetrovanie prípadu ukončila a podala obžalobu na súd.

Prokuratúra ukončila vyšetrovanie tragického prípadu takmer 4 mesiace od osudného požiaru. Rodičov obžalovala z prečinu všeobecného ohrozenia.

"Obvinení 17. februára tohto roku neopatrne manipulovali so zapálenou sviečkou, a spôsobili tak požiar bytu, v ktorom spalo viacero malých detí," povedal Milan Filičko z Krajskej prokuratúry v Košiciach. 

Manželia vinu popreli a tvrdili, že byt niekto musel podpáliť úmyselne. Najskôr uviedli verziu, že po vypuknutí požiaru sused vyniesol všetkých Sebastiánových súrodencov z horiaceho bytu.

"Môj manžel išiel dnu a všetkých vytiahol, len akurát ten chlapček sa mu vyšmykol a schoval sa pod stôl," hovorila vo februári susedka, Žaneta Horvátová. 

Chlapca vraj už pre veľmi silné plamene zachrániť nedokázal. Svedok, ktorý však v byte spolu s rodičmi oslavoval ale napokon vypovedal, že všetci boli opití a dieťa nechali samé. V noci ho napokon matka išla skontrolovať, to už plamene zachvátili celý byt.

Oboch rodičov vzali do väzby, momentálne sú už stíhaní na slobode. Ak im preukážu vinu, hrozí im väzenie až na 5 rokov.

"Obyvateľov domu vystavili nebezpečenstvu smrti alebo ťažkej ujmy," doplnil Filičko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy