Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Polícia preverovala prítomnosť bomby na ministerstve školstva
Zdielať na

Polícia preverovala prítomnosť bomby na ministerstve školstva

BRATISLAVA / Zamestnancov ministerstva školstva v pondelok museli evakuovať z budovy ministerstva. Napoludnie prišiel na ministerstvo e-mail, že v budove je bomba. Polícia je tak už niekoľko týždňov v pozore, kvôli falošným hláseniam o bombách v inštitúciách na celom Slovensku.

V pondelok krátko pred 13:00 hodinou polícia prijala informáciu o údajnom umiestnení bomby v budove Ministerstva školstva na Stromovej ulici v Bratislave. "Uvedené oznámenie sme okamžite preverili, na miesto boli ihneď po prijatí oznámenia vyslaný pyrotechnici a psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín," informoval policajný hovora Michal Szeiff.

Zamestnanci ministerstva museli budovu opustiť a na slnku čakali, kedy sa budú môcť vrátiť do svojich kancelárii. "Polícia pri tejto pyrotechnickej prehliadke ohlásenú bombu nenašla," uviedla hovorkyňa ministerka školstva Ivana Skokanová.

Opakujúce sa hrozby

Bombu už niekoľkokrát nahlásili aj v nákupnom centre Aupark, na pošte, hudobnej párty, bankách, súdoch či na hlavnej stanici. Tam ľudia do neskorých hodín čakali pred budovou, kým sa mohli dopraviť domov. Vo všetkých prípadoch išlo zatiaľ len o falošný poplach. Vypátrať páchateľa sa podarilo zatiaľ len v prípade bratislavskej automobilky a bomby na hlavnej stanici. Aj psychológ si myslí, že pokiaľ hrozby ohlasuje jedna a tá istá osoba, môže ísť o určitú formu psychickej poruchy. "Je možné, že si našiel nejakú zábavu, kde by sa mohol realizovať, jemu robí radosť to, že vždy niečo nahlási a potom celé Slovensko to rieši, riešia to televízie, rádia a ten jeho čin je akoby potvrdený a zaujímavý," vyjadril sa psychológ Karol Kleinmann. 

Keďže ale išlo o nahlásenia viacerým spôsobom, môže ísť aj o viacerých páchateľov. Psychologický efekt môže mať na toto nemiestne vtipkovanie aj informovanie o dolapení páchateľov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy