Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Ministerstvo vnútra žiada o pomoc pri vyšetrovaní policajnej naháňačky, pri ktorej zomrel Tomáš (†17)
Zdielať na

Ministerstvo vnútra žiada o pomoc pri vyšetrovaní policajnej naháňačky, pri ktorej zomrel Tomáš (†17)

Archívne video

BRATISLAVA / Inšpekcia ministerstva vnútra žiada verejnosť o pomoc pri vyšetrovaní prípadu streľby na auto, ktorý sa stal v skorých ranných hodinách v nedeľu 18.júna. Počas incidentu zomrel 17-ročný Tomáš, ktorého trafila policajná guľka. Chlapec bol podľa polície spolujazdcom v aute na úteku

"Vyšetrovateľ Inšpekcie Ministerstva vnútra SR žiada vodičov, ktorí prechádzali v uvedený deň v čase od 00:15 do 01:30 v úseku štátnej cesty I/75 a I/65 medzi obcami Nová Baňa a Hronský Beňadik – časť Psiare a boli svedkami prenasledovania auta značky Seat Ibiza policajným autom vybaveným skrytými majákmi, aby svoje informácie poskytli na telefónnom čísle 158, prípadne v pracovné dni na čísle 0961-606041," vyzýva rezort. V prípade je podľa ministerstva vedené trestné stíhanie vo veci pre trestný čin usmrtenia, zatiaľ nebola obvinená žiadna konkrétna osoba.

V noci zo soboty na nedeľu sa strieľalo pri obci Hronský Beňadik v okrese Žarnovica. Krátko po polnoci vykonávala policajná hliadka kontrolu v okolí Novej Bane. Policajti chceli zastaviť auto Seat Ibiza a spustili majáky. Vodič auta, 19 ročný Michal, na výzvu nereagoval a s autom začal policajtom unikať. Ohrozil pritom iné vozidlá. Podľa polície mal vodič uložený zákaz šoférovania už tretíkrát.

Nasledoval výstrel na auto, no aj po ňom vodič pokračoval v rýchlej jazde až do Hronského Beňadiku, kde auto havarovalo. Policajti následne zistili, že v aute sa nachádza postrelená osoba. Privolali záchranku, no 17-ročný Tomáš zraneniam na mieste podľahol. V aute sa okrem vodiča a postreleného chlapca nachádzalo ešte jedno dievča a ďalší mladík.

​​Mladík, ktorý auto šoféroval a na výzvy nereagoval už čelí obvineniu z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Aj napriek mladému veku už trikrát dostal zákaz šoférovania, mladík sedel za volantom hoci nikdy nemal vodičský preukaz. Od minulého týždňa je vo väzbe, kam ho poslala sudkyňa okresného súdu v Žiari nad Hronom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy