Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Smrť našiel v šachte
Zdielať na

Smrť našiel v šachte

LIPTOVSKÁ KOKAVA / V Liptovskej Kokave prišiel o život 82 ročný dôchodca. Starček sa podľa obhliadajúceho lekára utopil v šachte za rodinným domom. Jeho bezvládne telo vytiahli hasiči.

82 ročného dôchodcu znepokojoval silný dážď a preto, podľa našich zistení, ešte pred polnocou vyšiel von, aby skontroloval šachtu za domom.

"Starý pán chcel zabrániť možnému prieniku vody do domu. Chcel zo šachty vyťahovať vodu a pravdepodobne sa pošmykol. Vzhľadom na hĺbku šachty a na okolnosti za ktorých sa to stalo, nemal šancu prežiť," hovorí Vlastimil Kapcát, obhliadajúci lekár.

Keď sa nevracal do domu, vybrala sa ho jeho manželka hľadať, pričom sa jej naskytol hrôzostrašný pohľad. Dôchodca bol väčšinou tela v šachte, trčali mu len nohy. Žena bežala k susedom, ktorí krátko pred jednou hodinou v noci privolali hasičov. Tí muža vytiahli, žiaľ pomôcť mu už nedokázali. V šachte bolo aj vedro, pomocou ktorého chcel zrejme starček vyťahovať vodu. Privolaný lekár mohol žiaľ už len skonštatovať smrť, predbežne vylúčil cudzie zavinenie. Prípadom sa zaoberá aj polícia, preveruje podozrenie z prečinu usmrtenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy