Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pozor, podvodníci lákajú na lacné byty
Zdielať na
Krimi

Pozor, podvodníci lákajú na lacné byty

BRATISLAVA / Na Slovensku začína vyčíňať partia podvodníkov, ktorí zarábajú tisíce eur na fiktívnom predaji bytov. Na vlastnej koži sa o tom nedávno presvedčilo niekoľko ľudí, ktorí prišli o vyplatené zálohy. Prípadom sa už zaoberá polícia.

Manželia z Bratislavy si koncom minulého týždňa podali inzerát na frekventovanú internetovú stránku, že hľadajú byt v hlavnom meste. Zatiaľ nechcú byť menovaní, ale ich osobné údaje má redakcia k dispozícii.

Na základe inzerátu sa im ozval muž, ktorý sa v telefóne predstavil ako inžinier Michal Švarc z istej dražobnej spoločnosti zo Žiliny. Ponúkol im na predaj garsónku v bratislavskom Ružinove. Za necelých 48 tisíc eur.

Tisícky eur

Muž, ktorý vystupoval sebavedome a súkal z rukáva odborné termíny, mal záujemcovi oznámiť, že jeho kolega už zohnal kupca na spomínaný byt, ale mohol by ešte čosi urobiť. 

"Povedal, že pokiaľ zaplatíme zábezpeku hneď v nedeľu a vypíšeme prihlášku, tak nám vie garantovať, že sme prví, nedá byt do dražby a bude náš," vysvetlil okolnosti podvedený muž.

Manželia napokon zašli do banky, vybrali peniaze a po dlhšom váhaní zložili priamym vkladom na účet takmer 4 800 eur. V pondelok sa podvedený muž pokúšal skontaktovať s údajným zástupcom dražobnej spoločnosti, ale jeho mobilný telefón už bol vypnutý. Napokon sa dovolal na sekretariát spomínanej firmy. Tam mu povedali, že dotyční nie sú zamestnanci.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy