Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Galantskí policajti vyšetrujú smrť muža z chatky, predchádzal jej konflikt
Zdielať na

Galantskí policajti vyšetrujú smrť muža z chatky, predchádzal jej konflikt

GALANTA / Dlhotrvajúce konflikty medzi dvomi spolubývajúcimi v Galante sa skončili tragicky. Po incidente počas uplynulej noci, jeden z nich zomrel, druhý muž skončil v policajnej cele.

Päťdesiatsedemročný Daniel z Michaloviec minulý rok prišiel o prácu vo firme v Matúškove. Prespával vo vagónoch a neskôr dostal ponuku bývať v chate v záhradkárskej oblasti na periférii mesta.

Zranenia po bitke

Tam ho policajti v sobotu ráno našli mŕtveho. Jeho telo ležalo pred dverami do chaty. Podľa informácií TV JOJ z prostredia blízkeho vyšetrovaniu, mal na tvári viacpočetné poranenia po bitke.

"Nevedela som v noci vôbec, čo sa dialo. Ale videla som ho ešte včera večer. išiel domov, bol opitý ale išiel po vlastných, aj sa pekne pozdravil," hovorí suseda. "Manžel prišiel po šiestej z nočnej a zobudil ma, že sú tu policajti," dodala.

"Podľa obhliadajúceho lekára bolo príčinou úmrtia cudzie zavinenie," uviedla hovorkyňa trnavskej krajskej polície Mária Linkešová.

Daniel žil v chatke s Máriom, tiež bezdomovcom. Toho policajti odviedli na stanicu. "Krátko na to kriminalisti zadržali muža. Bližšie informácie k prípadu poskytneme neskôr," dodala Linkešová.

Časté konflikty

Podľa susedov medzi oboma mužmi dochádzalo často ku konfliktom. "Koľkokrát, keď sme ho videli že mal kapucňu alebo čiapku, vedeli sme, že je dobitý," hovorí sused.

Susedia, ktorí bývajú neďaleko mali preto strach o svoje životy a životy svojich detí. Motív a čo presne incidentu predchádzalo vyšetrovatelia zisťujú.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy