Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Poľovník pytliačil v cudzom revíre. Nelegálne ulovil diviaka
Zdielať na

Poľovník pytliačil v cudzom revíre. Nelegálne ulovil diviaka

LUČENEC / Poľovník z Lučenca pytliačil v cudzom revíre. Z auta zastrelil vo veľkokrtíšskom okrese diviaka. Jeho lov teraz nie je povolený. Na nelegálnu poľovačku si so sebou zobral aj kamarátov.

Pytliaci sa s ulovenou zverou ponáhľali z obce Prieloh naspäť do Lučenca. Na ceste ich zastavili policajti z Dolnej Strehovej. K zadržaniu páchateľov pomohla náhoda. V tom čase sa totiž okrem nich nachádzali v lese aj poľovníci. Tí zalarmovali policajtov.

Diviak v aute

"Zbadali prichádzať nejaké motorové vozidlo, ktoré zastalo a padol výstrel," opisuje predseda poľovníckeho združenia Milan Makovník. "Po dobrej a rýchlej súčinnosti policajného zboru sa im nakoniec podarilo zadržať," dodal Makovník.

Policajti našli dôkazy v aute. Muži si z lesa odvážali asi 100-kilogramového dospelého diviaka, ktorý sa v tomto období strieľať nemôže. "Dospelé diviaky a diviačice sú hájené. Tie sa môžu strieľať len od 1. júla do 15. januára," vysvetľuje predseda združenia.

Traja obvinení

Strelec sa nenamáhal vystúpiť, diviaka skolil z auta. Zviera podľa polície zabil 35-ročný Ján z Lučenca, ktorý je držiteľom zbrojného preukazu a údajne je aj poľovník. Problém majú aj jeho kamaráti Michal a Ladislav, ktorí s ním sedeli v aute.

"Poverený príslušník OO PZ v DS obvinil troch mužov z Lučenca z prečinu pytliactva spáchaného formou spolupáchateľstva," informuje hovorkyňa policajného zboru Andrea Petrovičová. Všetkých troch mužov stíhajú na slobode. Najprísnejší trest hrozí 35-ročnému strelcovi Jánovi, a to väzenie na 6 mesiacov až 3 roky.

Téme sa venuje redaktorka Edita Hutková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy