Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Muž, ktorý ohmatával dievčatá na ihrisku, zostáva za mrežami
Zdielať na

Muž, ktorý ohmatával dievčatá na ihrisku, zostáva za mrežami

HUMENNÉ / Dvadsaťšesťročný muž obvinený zo sexuálneho zneužívania detí odišiel zo súdu rovno za mreže. Matka jedného z dievčat vraví, že zneužívaných detí je viac.

"Moja dcérka bola na psychologickom vyšetrení. Stále sa o tom musíme rozprávať, stále to cítiť a vidieť, že ju to trápi," hovorí matka 9-ročného dievčaťa.

V rukách lekárov

Dieťa skončilo v starostlivosti lekárov. Obvinený muž putoval zo súdu rovno do ústavu na výkon väzby. Jeho písomný sľub, že povedie riadny život, sudcu nepresvedčil a neobmäkčila ho ani záruka matky.

"Okresný súd Humenné vzal obvineného do väzby pre dôvodnú obavu, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti. Obvinený podal voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd v Prešove," uviedol hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

"Nemal by fungovať medzi normálnymi ľuďmi. Deti nemajú niečo také prežiť," myslí si matka dievčaťa.

"Môže to byť od duševnej choroby cez poruchu osobnosti až po závislosť a môže to byť deviant," uviedla sexuologička Danica Caisová.

Podľa odborníčky by malo nasledovať psychiatrické a sexuologické vyšetrenie. Znalecké posúdenie ukáže, či postačuje ambulantná alebo ústavná liečba.

"Nedá sa vylúčiť, či by to mohlo pokračovať, že by to neostalo iba pri cukríkoch a tričku," hovorí.

Desaťročný trest

Prokurátor navrhol väzobné stíhanie, pretože muž obvinený zo sexuálneho zneužívania sa mal takéhoto konania dopustiť opakovane. Matka jedného z dievčat vraví, že vypovedať bolo viacero rodičov. Aký je počet údajne zneužívaných detí dokopy, polícia prezradiť nechce.

"Vzhľadom na citlivosť prípadu, ako aj z taktických dôvodov polícia sa k počtu poškodených vyjadrovať nebude," uviedla prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.

Mužovi hrozí až 10-ročné väzenie. "Nech si to tam v base užije. A nech stále myslí, čo spravil," uzatvára matka.

Muž, ktorý ohmatával dievčatá na ihrisku, zostáva za mrežami, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy