Polojasno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Intímnosti kňaza a tínedžerky. Navrhoval jej spoločné prechádzky i sprchovanie
Zdielať na

Intímnosti kňaza a tínedžerky. Navrhoval jej spoločné prechádzky i sprchovanie

KRAKOV / Prostredníctvom sociálnych sietí komunikoval kňaz s vtedy 14-ročným dievčaťom. Muž v stredných rokov tínedžerke navrhoval spoločné prechádzky či sprchovanie. Rodičia dievčaťa trestné oznámenie na kňaza podať odmietli.

O prípade informovali poľské médiá, ktorým sa podarilo získať prepis elektronickej komunikácie medzi kňazom a zneužívaným dievčaťom.

Spoločné prechádzky i sprchovanie

Redakcii ho podľa všetkého poskytli spolužiaci dnes už 15-ročnej Kristíny.

"Už sa nemôžem dočkať, kedy sa spolu budeme opäť sprchovať. Teším sa na teba," píše sa v prepise.

"Kňaz sa pravdepodobne dopustil takzvaných iných sexuálnych činností, za čo sa dá považovať bozkávanie či telesné dotyky," hovorí hovorca polície Mariucz Ciarka.

Muž pritom pôsobil aj ako kňaz v organizácii, ktorá v Poľsku priamo podporuje policajný zbor.

Nepodali trestné oznámenie

Kristína a ani jej rodičia na kňaza nepodali trestné oznámenie. Polícia sa aj napriek tomu začala prípadom zaoberať z úradnej povinnosti.

"Aj napriek nesúhlasu poškodenej a jej rodiny sme museli začať so stíhaním, pretože bol závažným spôsobom narušený vývoj vtedy maloletého dievčaťa," ozrejmil Ciarka.

"Budete mať z toho problémy?," pýtalo sa dievča cez sociálnu sieť kňaza. "Budem sa z toho musieť ísť vyspovedať. A keby sa to dostalo von, mal by som veľké problémy. Naozaj si už mala 15 rokov?" odpovedal kňaz.

Vyzvali kňaza

"Prokuratúra vyzvala kňaza, aby sa dostavil na výsluch, kde by mal situáciu vysvetliť. Zatiaľ nie je jasné, či k činu došlo predtým, ako malo dievča 15 rokov," dodal vyšetrovateľ Krzystof Lach.

Kňaza už miestna kúria dočasne zbavila jeho kňazských povinností a to až do skončenia vyšetrovania. Prokurátor začal o veci trestné stíhanie. V prípade dokázania viny hrozí mužovi až 8-ročný trest.

Kňaz dával intímne návrhy tínedžerke, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy