Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zamotaný spor rodín. Najskôr mu ukradli auto, potom ho zbil zlodejov otec
Zdielať na
Krimi

Zamotaný spor rodín. Najskôr mu ukradli auto, potom ho zbil zlodejov otec

PANICKÉ DRAVCE / Ukradol mi auto, havaroval na ňom a namiesto zaplatenia škody ma jeho otec odviezol do lesa a surovo zbil. Tvrdí to 29-ročný Zdenko. Otec vinníka napadol aj jeho svokru. Všetko vraj preto, že si dovolil na jeho syna podať trestné oznámenie.

Incident medzi rodinami z obce Panické Dravce (okres Lučenec) začal pred viac ako týždňom. Polícia eviduje niekoľko trestných oznámení, výpovede sa ale rôznia.

"Jeho syn zobral auto, nakoľko ho rozbil. Ja som mu ho nedával, on mi ho ukradol," hovorí poškodený Zdenko. "Mám svedka na to, že mi ho dal dobrovoľne," hovorí muž, ktorý Zdenkovi podľa jeho slov ukradol auto.

Bitka v lese

Nehodu ale priznal a prisľúbil, že škodu zaplatí. Vyrovnanie mal uskutočniť jeho otec u advokáta. Zdenko s ním teda nasadol do auta.

Namiesto k advokátovi ale auto nasmeroval do lučeneckých lesov. Zdenko tvrdí, že muž zastavil auto asi päť kilometrov od mesta. Potom nasledovala bitka. "Keď ma vytiahol z auta, tak mi povedal, že to máš zato, že si mi syna udal," hovorí Zdenko.

"Myslel som si, že mi dá nejaké zauchá a že to je všetko a že ma pustí. Ale tak to neskončilo. Hneď mi dal na tvár, pričom mi rozbil nos. Potom ma udrel, kopol do hrude a ešte som jednu schytal na tvár a potom som začal utekať,"
opisuje bitku Zdenko.

Manželka údajného útočníka mala v tom čase sedieť v aute s ním. Tvrdí však, že v tom čase boli so synom na polícii. "Manžel má svedkov policajtov. Keď my klameme, tak klamú aj policajti. Iba toľko sa chcem k tomu vyjadrovať," hovorí matka útočníka.

Otras mozgu, útok na svokru

Zdenko skončil v nemocnici s otrasom mozgu. nad ruhý deň mala konflikt s tým istým mužom aj Zdenkova svokra. "Chytil ma za pulóver, potiahol k oknu akože cez okno, cez dvere. Mala som trochu rozťatú hlavu," opisuje Lýdia

Odvtedy sa rodina bojí chodiť sama po dedine. Ani jedného z mužov zatiaľ neobvinili. "Vyhrážal sa mi, že keď to poviem niekde na polícii alebo niekomu dám oznámenie, tak mi príde do domu a zabije mi deti, ženu a blízkych," dodáva Zdenko.

"V súvislosti s týmito osobami objasňujeme dopravnú nehodu, preverujeme podozrenie z trestného činu nebezpečné vyhrážanie. A objasňujeme priestupok proti občianskemu spolunažívaniu a priestupok proti majetku," uviedla hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Andrea Petrovičová.

Policajti sú ešte v zákonnej lehote. Na to, aby v prípadoch rozhodli majú 30 dní. Dôležitý bude znalecký posudok, dĺžka PN-ky a výpovede svedkov.

Pozrite si reportáž Edity Hutkovej:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy