Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vytiahol zbraň a začal strielať smerom k deťom! Tvrdí sused
Zdielať na

Vytiahol zbraň a začal strielať smerom k deťom! Tvrdí sused

Túžil po šťastnom živote v krásnej prírode, no jeho sen sa pomaly, ale isto mení na nočnú moru. Reč je o pánovi Jozefovi, ktorý sa presťahoval neďaleko Pezinka. Nezhody so susedom sa vyhrotili až tak, že zasahovať musela polícia.

Špehoval vraj suseda kamerou

Les, ticho a pokoj. To sú presne pozitíva, pre ktoré sa ľudia do chatovej osady sťahujú čoraz častejšie natrvalo. Zo začiatku si susedia veľakrát aj pomohli, no teraz sa nespokojný sused sťažuje takmer na všetko. "Vadí mu dym, vadí mu hluk, vadia mu deti, vadí mu jednoducho úplne všetko," hovorí Jozef Škrabák, majiteľ chalupy.

Napäté susedské vzťahy dokonca vyústili do toho, že pána Jozefa začal sused údajne špehovať kamerou. Vraj sa tým chválil aj ostatným chatárom. Konflikty vyvrcholili koncom mája, keď bola u neho na návšteve rodina.

Mieril na nich zbraňou

"Brat z terasy kričí, že počúvaj veď on ťa zase fotí. Potom vytiahol strelnú zbraň, ktorú ja považujem za vzduchovku s ďalekohľadom a začal strieľať smerom, kde sa nachádzali tri maloleté deti," opisuje nepríjemný zážitok pán Jozef.

Na suseda, ktorý údajne má problém s väčšinou chatárov, privolali policajtov. Tí mu však zbraň nevzali. "Ani nebola ta strelná zbraň myslím zaistená, nakoľko sa majiteľ vyhovoril, že strelná zbraň je nefunkčná. Pritom sú tu svedkovia, ktorí to všetko videli," dodal majiteľ chalupy.

Vraj to bola len vzduchovka

"Po príchode hliadky na miesto bolo zistené, že v tomto prípade sa jedná o vzduchovku a preto nebol dôvod predmetnú zbraň zaistiť. Oznámenie prijaté v tejto súvislosti preverujeme v súčasnosti ako podozrenie z priestupku proti občianskemu spolunažívaniu," poskytla vyjadrenie hovorkyňa KR PZ Bratislava Karin Považanová.

Priestor na vyjadrenie sme dali aj susedovi, no ten sa tváril, že nie je doma a na zvonček, klopanie a volanie nereagoval. O napätých susedských vzťahoch bude dokonca rozhodovať civilný súd.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy