Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Mafiánska výstraha? Prešovčanke rozstrieľali okno
Zdielať na

Mafiánska výstraha? Prešovčanke rozstrieľali okno

PREŠOV / V Prešove sa v pondelok nadránom ozývala streľba. Pravdepodobne samopalom niekto rozstrieľal presklennú fasádu na jednom z rodinných domov v širšom centre mesta. Majitelia domu vraj netušia, kto za tým môže byť. Susedia sú zhrození - mnohým to pripomína mafiánsku výstrahu.

V dome ostalo 24 dier po guľkách

Bolo 3:15, keď sa jednou prešovskou ulicou ozvala streľba. Keď to všetko utíchlo, ostalo na jednom z domov 24 dier po ostrých guľkách. Pani Eva sa nadránom zobudila na rachot. V prvej chvíli si myslela, že spadol obraz alebo vybuchol plyn, akurát to malo čudný zvuk.

Po guľkách ostali stopy v stenách a v strope a zničili aj jeden z obrazov. "Pozriem, zasvietila som, hneď som vytočila 158 a prišli," vraví pani Eva. "Na mieste boli zaistené náboje a strelivo, ktoré budú zaslané na expertízne skúmanie do Košíc," potvrdila prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Trvalý pobyt má v dome aj syn-podnikateľ

Presklená terasa je prevŕtaná guľkami. Ak by tu v čase streľby niekto stál za oknom, už by zrejme nebol medzi živými. Pani Eva žije v dome zväčša sama. Stále tu má ale trvalý pobyt jej syn, ktorý podniká. Jeho mama však tvrdí, že o žiadnych nepriateľoch ani netušia.

Na tej istej ulici, len o pár metrov ďalej býva zástupca prešovského primátora, René Pucher. Zastihli sme ho pár hodín po streľbe na rokovaní mestského zastupiteľstva. Aj on sa na rachot podobný samopalu zobudil.

Oficiálnych informácií nie je veľa. Polícia uvalila na prípad informačné embargo. "Z taktického hľadiska sa polícia k bližším okolnostiam prípadu nebude vyjadrovať," doplnila Migaľová.

Povodňové spravodajstvo na jednom mieste. ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy