Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Trest za dvojnásobnú vraždu. Expolicajt si odsedí viac ako 23 rokov
Zdielať na

Trest za dvojnásobnú vraždu. Expolicajt si odsedí viac ako 23 rokov

BANSKÁ BYSTRICA / Pred rokom otriasla Slovenskom dvojnásobná brutálna vražda. Starší manželia prišli o život pre obyčajný susedský spor. Vrahom je ich sused, s ktorým sa hádali o prístupovú cestu. Potom čo ich zastrelil, ich telá rozštvrtil a postupne sa ich chcel zbaviť hodením do rieky.

Spor o prístupovú cestu

23 rokov a 4 mesiace. Presne tak dlho strávi za mrežami bývalý elitný kukláč. Podľa senátu takýto prípad v novodobej histórii justície ešte nebol. Muž po hádke zastrelil starších manželov, v ich dome vo Veľkej Lehote.

Spôsob, ktorým sa chcel zbaviť tiel bol mimoriadne surový. Rozštvrtil ich kuchynským nožom a torzá ukryl v plastových prepravkách v kôlni na svojej záhrade. Motívom brutálneho činu bol pritom obyčajný susedský spor o prístupovú cestu. REPORTÁŽ TU. 

Zaplatí 120 000 €

Obžalovaný muž v stredu pred senátom tvrdil, že všetko ľutuje. Príbuzným obetí bude musieť zaplatiť aj nemajetkovú ujmu vo výške 120 tisíc eur. Rozsudok je právoplatný, no dcéry zavraždených manželov nepotešil.

Očakávali jeho odsúdenie na doživotie. "Mysleli sme si, že dostane doživotný trest. Nie som s tým spokojná... To nie je život, to je živorenie," hovorí dcéra mŕtvych manželov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy