Polojasno
17°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Vraha dôchodcov z Veľkej Lehoty odsúdil súd na 20 rokov
Zdielať na

Vraha dôchodcov z Veľkej Lehoty odsúdil súd na 20 rokov

BANSKÁ BYSTRICA / Vlnu rozhorčenia a plač vyvolal rozsudok na Okresnom súde v Banskej Bystrici. Bývalý kukláč, ktorý zavraždil starších manželov vo Veľkej Lehote, dostal 20-ročný trest. Príbuzní tvrdia, že je to hanba slovenskej justície.

Prokurátor sa voči verdiktu odvolal

Jozefa H., obžalovaného z vraždy manželskej dôchodcovskej dvojice v obci Veľká Lehota v okrese Žarnovica, odsúdil Okresný súd v B. Bystrici na 20 rokov odňatia slobody. Pre výkon trestu bol zaradený do Ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. Zároveň mu bol uložený ochranný dohľad na tri roky.

Ako uviedol zástupca Krajského súdu v B. Bystrici Ľuboš Murgaš, po vyhlásení rozsudku prokurátor podal odvolanie. Obžalovaný i jeho obhajca sa k rozsudku vyjadria v zákonnej lehote.

Obvinený sa ku všetkému priznal

"Obžalovaný vyhlásil, že sa cíti vinný zo spáchania skutku s tým, že svoje konanie úprimne ľutuje," uviedol zástupca súdu.

Jozef H. mal zavraždiť dôchodcov 13. februára 2013 v ich rodinnom dome vo V. Lehote. K udalosti malo dôjsť po vzájomnej hádke. Oboch mal zavraždiť obzvlášť krutým spôspobom.

Po bitke do nich ešte z bezprostrednej blízkosti vystrelil niekoľko nábojov. Telá potom rozštvrtil a pozostatky zanechal v rodinnom dome, ako aj na odpočívadlách ciest v levickom okrese a tiež na ďalších doposiaľ nezistených miestach.

Téme sa venuje reportérka Katarína Kováčiková. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy