Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vo Veľkej Lehote zmizli manželia. V dome sa našli stopy krvi
Zdielať na

Vo Veľkej Lehote zmizli manželia. V dome sa našli stopy krvi

VEĽKÁ LEHOTA / Desiatky policajtov, záchranárov a hasičov boli v sobotu od rána v obci Veľká Lehota pri Novej Bani. Hľadali starších manželov, po ktorých akoby sa zľahla zem. Naposledy ich susedia videli ešte minulý týždeň v stredu. Ich zmiznutie je zatiaľ veľkou záhadou.

66 a 67-roční manželia sa z Banskej Bystrice presťahovali do zrekonštruovaného domu pred niekoľkými rokmi. Vo Veľkej Lehote chceli stráviť pokojný dôchodok. Naposledy ich videli pred niekoľkými dňami. "Ešte minulý týždeň. Ešte v stredu, keď sme išli z kostola sme sa pozdravili s Ankou a viac nič," hovorí príbuzná.

Neozvali sa dcéram

"V piatok sme zistili, že sa tam dlho nikto nepohybuje, že ani neprišla pre obedy pre paniu o ktorú sa starala … a prevalilo sa toto že už dva dni nie sú doma," tvrdí starostka Veľkej Lehoty Marta Šmondrková. Dom našli údajne riadne zamknutý, no po Anna a Milanovi Šmondrkovcoch nebolo ani stopy. Nikomu zo susedov nič nepovedali, neozvali sa ani jednej z dcér. Ich zmiznutie tak vyvoláva množstvo otáznikov.

Nikto nevie, čo sa stalo

"Takí zdraví dôchodcovia, vitálni … nevieme sa stým vysporiadať že čo sa vlastne stalo," hovorí sused. Viac ako 40 záchranárov a policajtov so psami prezreli najbližšie okolie, no starších manželov sa nájsť nepodarilo. Polícia po nich pátra ďalej, ľudia z dediny sa však boja najhoršieho.

V dome sa našli stopy krvi

Policajti v dome hľadali všetky možné stopy. Podľa našich informácií mali v predsieni nájsť nábojnicu a údajne sa tam našli aj stopy po krvi, ktoré sa niekto snažil dôkladne poutierať. Či to súvisí so zmiznutím manželov polícia vyšetruje. Jednou z verzií môže byť aj lúpežné prepadnutie. Z domu však podľa všetkého nič nezmizlo.

Ľudia majú obavy z najhoršieho. Manželia boli podľa nich bezkonfliktným párom, často ich vídavali na spoločných prechádzkach. Polícia zatiaľ nechce zverejniť žiadne podrobnosti, komunikovať s médiami nechcú ani príbuzní zmiznutých manželov. 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy