Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Dráma v Sabinove. Miroslav (56) dobodal suseda nožom
Zdielať na

Dráma v Sabinove. Miroslav (56) dobodal suseda nožom

SABINOV / S nožom zabodnutým do brucha skončil včera večer mladý Sabinovčan. V čase, keď sa vracal domov z baru, ho kuchynským nožom napadol jeho vlastný sused. Mladíka pri útoku vážne zranil, bojuje o život v prešovskej nemocnici.

K incidentu medzi dvoma mužmi došlo neďaleko Hlavnej ulice v Sabinove. Mladý muž prechádzal cez parkovisko keď k nemu prišiel 57-ročný muž a nožom ho bodol do brucha. "Vyšiel som von, jeden ležal na zemi, ten druhý ešte stál," hovorí  jeden z obyvateľov Sabinova. "Jeden bol zrejme bodnutý, druhý volal o pomoc," dopĺňa výpoveď ďalší.

Najprv zaútočil, potom volal o pomoc políciu

Na záberoch kamery vidieť, ako to vyzeralo bezprostredne po brutálnom útoku. Obaja muži, útočník aj zranený Juraj, ležali na zemi len pár metrov od seba. Miroslav, ktorý mladíka napadol,  v ruke stále držal nôž. ľahol si na cestu a začal kričať: "Polícia pomoooc!!

Zraneného odviezli do prešovskej nemocnice

Na miesto po chvíli dorazili záchranári. Útočníka medzitým odzbrojili náhodne okoloidúci miestni chlapi. "Prišiel mladší pán, vykopol mu nôž z ruky," hovorí svedok. Záchranári sa ihneď ujali ťažko zraneného mladíka. S ranou na bruchu ho previezli do prešovskej nemocnice. "Pacient bol prijatý v šoku, po bodnej rane so život ohrozujúcim krvácaním. Absolvoval urgentnú operáciu. Jeho stav je stabilizovaný, ale naďalej vážny," konštatuje Renáta Cenková, hovorkyňa FNsP Prešov. "Vyšetrovateľ 56- ročného Sabinovčana obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva," poznamenáva Daniel Džobaník, hovorca krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove.

Pri riešení susedských problémov mu pomáhal alkohol

 Obvinený Miroslav bol v čase útoku podľa našich informácií poriadne opitý. V meste sa povráva, že mladého muža vraj napadol pre dlhodobé susedské spory. "Obvinenému hrozí trest odňatia slobody 4 – 10 rokov" dodáva Daniel Džobaník, hovorca krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy