Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Motorkári už vyrážajú na cesty, pribúdajú dopravné nehody
Zdielať na
Krimi

Motorkári už vyrážajú na cesty, pribúdajú dopravné nehody

BRATISLAVA / S jarným počasím pribúda počet motorkárov na našich cestách. A čoraz častejšie sa stávajú aj dopravné nehody. V priebehu posledných troch týždňov vyhasli životy štyroch motocyklistov.

"Upozorňujeme motocyklistov, aby znížili svoju rýchlosť, aby jazdili opatrnejšie. Upozorňujeme tiež ostatných účastníkov premávky a vodičov áut, aby boli ohľaduplnejší k motocyklistom, pretože práve oni sú jedni z najzraniteľnejších účastníkov cestnej premávky," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

V piatok havaroval medzi Vrábľami a Žitavicami 54-ročný motorkár. Zo zatiaľ nezistených príčin zišiel z cesty a narazil do dvoch pňov po vypílených stromoch. Ján aj napriek okamžitej pomoci a resuscitácii záchranárov zraneniam podľahol. Jeho 37-ročná spolujazdkyňa skončila s ťažkými zraneniami v nemocnici.

"Polícia žiada svedkov tejto dopravnej nehody, aby sa ozvali na telefónnom čísle 158," žiada nitrianska hovorkyňa Renáta Čuháková.

Nehody na dvoch kolesách

V sobotu popoludní havaroval 40-ročný Ľuboš na ceste v smere od Rybian na Bočany v okrese Bánovce nad Bebravou. Zrejme išiel prirýchlo a dostal šmyk. Spadol na zem a narazil do zvodidiel. Motorkár zomrel pri prevoze do nemocnice.

Aj posledný marcový deň havaroval Juraj na kľukatej ceste medzi obcami Krivosud-Bodovka a Beckov. Dostal šmyk. V plnej rýchlosti narazil do zvodidiel. Záchranári sa ho pokúšali oživovať, no neúspešne.

"V priebehu posledných troch týždňov zahynuli na slovenských cestách už štyria motocyklisti. Väčšinou nezvládli riadenie z dôvodu rýchlej jazdy," uviedol Slivka.

Motorkárov na cestách pribúda, pribúdajú i nehody, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy