Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Žena obvinila manžela z týrania. Ten tvrdí, že za to môže cirkev a jej rodina
Zdielať na

Žena obvinila manžela z týrania. Ten tvrdí, že za to môže cirkev a jej rodina

HUMENNÉ / Humenčanovi hrozí až 15-ročné väzenie, no on trvá na svojej nevine. Mužovi obžaloba kladie za vinu, že roky týral svoju manželku. Humenčan sa bráni, že ženu do obvinení núti cirkev, ktorú navštevuje.

K týraniu dochádzalo v byte, kde manželia spolu bývali. Ako svedkovia preto okrem príbuzných boli vypovedať aj susedia i učiteľky ich spoločných detí.

Pedagogičky tvrdia, že zmeny v správaní dievčat zbadali až vtedy, keď otec skončil vo vyšetrovacej väzbe. Za mrežami bol pol roka.

"O otcovi rozprávali stále v dobrom, stále pekne, že sa s nimi učí," hovorí jedna z triednych učiteliek. "Bola usmievavá, zhovorčivá. Myslím, že keby sa niečo dialo, tak by to bolo vidieť," tvrdí druhá. "Mne sa zdá, že tá zmena nastala práve až, keď toho otca zobrali," dodáva učiteľka.

Humenčan priznáva, že s dcérami sa vída, no odlúčenie od nich nesie ťažko. "Nepýtam sa ich na názor," hovorí Vincent.

Bitka, kopance i nadávky

Obžaloba ho viní z toho, že manželku bil, kopal, nadával jej a dokonca ju nútil k pohlavnému styku. Žena sa k tomu podľa slov advokátky vyjadrovať nechce.

"Keď sa niečo stalo a keď mala manželka zlosť, tak sme si to mohli vyriešiť v kuchyni a nie ťahať sa po súdoch," dodáva Vincent.

"Obvinený muž mal poškodenej žene dlhodobo spôsobovať fyzické aj psychické utrpenie," informuje prešovská krajská hovorkyňa Jana Migaľová.

"Ovplyvnila ju rodina a cirkev, ktorú navštevuje. Nič nebolo ako v normálnej rodine. Pre mňa je to záhada. Cítim sa nevinný a trvám na oslobodení," dodáva obžalovaný.

Roky vo väzení

Vincent vraví, že nech to dopadne akokoľvek, už by to chcel mať za sebou. Súd opätovne vypočul jeho manželku, no za účelom ďalšieho dokazovania pojednávanie odročil.

Prokurátor Humenčana obžaloval zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Vincentovi hrozí až 15-ročné väzenie.

Žena obvinila manžela, že ju týral. Ten tvrdí, že za to môže cirkev, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy