Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Snine začali s búraním Titanicu, obyvateľov vysťahovali
Zdielať na

V Snine začali s búraním Titanicu, obyvateľov vysťahovali

SNINA / V utorok ráno začal padať k zemi Titanic, zdevastovaná bytovka v Snine. Ťažké mechanizmy tam búrajú jednu stenu za druhou. Sninčania na tento deň čakali takmer dva roky.

Obyvateľov bytovky, ktorí v nej v minulosti bývali, pred dvoma rokmi vysťahovali, keďže hrozilo, že sa budova zrúti. Aj napriek zákazu a nebezpečenstvu do nej ale stále chodili ľudia, ktorí si odnášali okná, zábradlie i strešnú krytinu.

"V poslednej dobe to bolo neznesiteľné. Malé deti si chodili do tej bytovky, človek len čakal kedy sa niečo stane," hovorí obyvateľka susednej bytovky.

Na ulici

Miestni tvrdia, že ak by sa bývalí nájomníci o bytovku starali, nemuseli ju teraz búrať. Mesto zabezpečilo piatim rodinám mestské byty. Niektorí ale skončili na ulici.

"Sú z nich bezdomovci. V maringotkách bývajú, práčku nemajú, ani elektrinu. Jeden býva v pivnici, druhý zase býva bez vody a elektriny," hovorí obyvateľ susednej bytovky.

Tisíce eur

Mesto sa bytovku pokúšalo zbúrať aj minulý rok. Vtedy ale na búracie práce nezískalo dostatok financií. Z rozpočtu mesta sa ich podarilo vyčleniť až teraz. Búranie Titaniku bude stáť takmer 62 tisíc eur.

Sninčania sú radi, že stavbu konečne zrovnajú so zemou. Pre jej havarijný stav nepúšťali deti von. Odborníci totiž varovali, že bytovka sa môže zrútiť.

"Toto sídlisko je veľmi zanedbané. Býva tu veľa mladých rodín s deťmi. Konečne sa tu robí," priznáva susedka.

Demolačné práce na bytovke budú trvať do konca týždňa.

Začali s búraním nebezpečnej bytovky v Snine, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy